El konulan FETÖ bağlantılı şirketlerin çalışanlarının AK Parti sevgisi azaldı mı? İşte o anketin sonucu

15 Temmuz öncesi ve sonrası FETÖ bağlantılı 500 şirkete el konulması, bu şirketlerin AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini ne yönde etkiledi? İşte TMSF'ye devredilen en büyük grup olan Türkiye devi holdinglerden Boydak, bu soruya cevap olacak bir anket yaptı.

  • 111

(HABER PLATOSU – ÖZEL)

 

"FETÖ destekçisi" oldukları iddia edilen yaklaşık 500 şirkete el konulması, bu şirketlerin AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini ne yönde etkiledi?

İşte; TMSF’ye devredilen Türkiye devi holdinglerden olan Boydak, bu soruya cevap olacak bir anket yaptı.

30 şirketiyle, aktif büyüklük, öz kaynak, ciro, öz kaynak ve çalışan sayış açısından bakıldığında Boydak Grubu, TMSF’ye devredilen şirketlerin en büyüğü...

7,8 milyar lira aktif büyüklüğe sahip Boydak Grubunun, 3.8 milyar lira cirosu, 5,8 milyar lira öz kaynağı ve yaklaşık 14 bin çalışanı, 1750 bayisi bulunuyor.

Evet; 14 bin çalışanı ve 1750 bayisi ile ola toplamda direkt-endirekt 250 bin kişiye ekmek kapısı olan  Boydaklar, yıllardır personel anketi uygulayarak çalışanlarının beklentilerini ve sosyolojik ve politik yaklaşımlarını  tespit eder. Boydak Holding’e 15 Temmuz sonrasında devlet tarafından el konulmasından sonra da bu kurumsal gelenek sürdürüldü. Holding önce kayyuma devredildi, ardından da TMSF tarafından devralındı.

İŞTE O ANKET

TMSF de Boydak ailesi gibi Boydak Grubu’ndaki anket geleneğini sürdürdü ve holding çalışanlarına Aralık ayı başında bir anket uyguladı.

Ankette, çalışanlara yöneltilen sorulardan biri de “Bugün  seçim olsa hangi partiye oy verirsini?” oldu…

Ankete katılan yaklaşık 14 bin çalışanın yüzde 70’inin bu soruya cevabı “AK Parti” oldu…

Bu rakam, Boydaklar TMSF’ye devredilmeden önce de "FETÖ destekçisi" patronaj döneminde de yüzde 70 seviyelerinde idi.

Bu sonuç şunu gösteriyor:

Boydak Holding’e, FETÖ operasyonları kapsamında el konulması holding çalışanlarının AK Parti’ye olan bakışını ve desteğini olumsuz etkilememiş.

EL KONULANLARIN EN BÜYÜĞÜ BOYDAK

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından FETÖ'ye ‘himmet' kılıfı ile finansal destek sağladıkları iddiasıyla kimi müteşebbislerin de  aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturmalar sürerken, söz konusu iş adamları ve yöneticilerin şirketlerine de yargı kararları ile tek tek el konulmuştu.

Bugüne kadar Boydak ve Koza İpek başta olmak üzere Naksan, Dumankaya, Alfemo gibi Türkiye ve dünya devi şirketlere el konuldu. Toplamda 500’ü aşkın şirket TMSF’ye devredildi.

Fona devredilen şirketlerinin çoğunluğunu küçük ve orta işletmeler, yani KOBİ’ler oluşturuyor.

El konulan 500’ü aşkın şirketin aktif büyüklüğü 31 milyar lirayı, öz kaynakları ise 15,5 milyar lirayı buluyor.

Ciroları 12 milyar lirayı bulan bu şirketlerde çalışanların sayısı ise 30 binden fazla…

 

 

Bakmadan Geçme