Emlak zengininin 'sen yaşlandın artık tabii ki aldatacağım' sözüne 1 milyonluk tazminat

Bakırköy Aile Mahkemesi, 42 yıllık eşine 'Sen yaşlandın tabi ki aldatacağım' dediği iddia edilen emlak zengini işadamını 1 milyon lira tazminat ödemeye mahkûm etti. Mahkeme, yaşları 68 ve 60 olan çifti boşarken, davacı kadına aylık 7 bin lira da nafaka ödenmesine karar verdi. Davacı kadın, boşanma kararından sonra şimdi de, 50 milyon liralık gayrimenkulü olan eşine karşı mal paylaşım davası açmaya hazırlanıyor.

  • 913

 

Mustafa-Hülya A. çifti 42 yıl önce evlendi. Tekirdağ Çerkezköy’de yaşayan çiftin 3 çocukları oldu. Hülya A. (60) ev işleri ve çocuklar ile ilgilenirken
eşi ticaret yaptı. Zamanla işlerini büyüten Mustafa A. (68), emlak ve oto alım satımı yapmaya başladı. Özellikle son 10-12 yıl içinde ciddi bir servet edinen Mustafa A., bir süre önce başka bir kadın ile görüşmeye başladı. 

SEN YAŞLANDIN TABİKİ ALDATACAĞIM
Eşinin hareketlerinden şüphelenen Hülya A., durumu sorduğunda aldığı yanıt “Sen yaşlandın, seni kadın olarak görmüyorum artık; tabi ki aldatacağım” şeklinde oldu. Bu söz üzerine çifti tartışmaya başladı. İddiaya göre, Mustafa A. eşine şiddet uygulayarak evden çıkardı. Kapının önüne konulan Hülya A. ertesi gün valizini alarak İstanbulBahçelievler’deki evine geldi. Hülya A., yaşadığı olay sonrası 1974 yılında evlendiği eşinden boşanma kararı aldı. Boşanma dava dilekçesi Aralık 2013’te Bakırköy AileMahkemesi’ne verildi.

57 GAYRİMENKULÜ VAR
Mahkemeden, boşanma kararı verilmesi istenirken, Hülya A.'ya 5 milyon maddi, 5 milyon TL de manevi tazminat ödenmesi istendi. Dava başvuru
dilekçesinde ayrıca davacı kadına 20 bin lira da aylık nafaka ödenmesi talep edildi. Başvuru dilekçesinde 3 çocuk büyüten kadınına yönelik, kocasının söylediği “Benolmadan bir hiçsin, zavallısın, ne zaman yakamdan düşeceksin” sözlerinin ruhsal çöküntüye yol açtığı kaydedildi. Dilekçede, Mustafa A.'nın aylık 60-70 bin liralık bir gelirinin olduğu, asgari 50 milyon liralık malvarlığının olduğu, tespit edilen 57 gayrimenkulünün bulunduğu kaydedildi.

"İÇKİSİ YOK, KUMARI YOK"
Mustafa A. adına mahkemeye sunulan savunma dilekçesinde ise, davanın reddi istendi. Dilekçede, Mustafa A.'nın eşini sevdiği boşanmak istemediği kaydedildi. Dilekçede, ‘aldatma’ iddiasının ise gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Dilekçede Mustafa A. adına özetle “Bu saatten sonra kimse ile evlenmez. İçkisi yok kumarı yok. Eşini de hiç parasız bırakmadı. Birlikte olduğu iddia edilen G.Ö. isimli kadınla da, emlak işi yaptığı için tanışmış. Aldatma söz konusu değil, boşanma talebi reddedilsin” denildi.

"BANYODA KADIN SAÇI GÖRDÜM"
Davaya bakan Bakırköy 9. Aile Mahkemesi, tarafların talep ve delillerini topladıktan sonra, davacı kadının gösterdiği tanıkları da dinledi. Tanıklar, Mustafa
A.'yı başka bir kadınla gördüklerini söyledi. Ailenin evinde temizlik yapan Z. Ü. ise, Bahçelievler’deki evin banyosunda sarışın bir kadına ait saç teli gördüğünü anlattı.

1 MİLYON LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK
Mahkeme, “fiilen bitmiş bir evliliği hukuken sürdürmenin gereği yok” diyerek çiftin boşanmasına karar verdi. Gerekçeli kararını geçtiğimiz günlerde açıklayan mahkeme, Hülya A.'ya aylık 7 bin lira nafaka ödenmesine hükmetti. Mahkeme ayrıca, davacı kadına 600 bin maddi, 400 bin lira da manevi tazminat ödenmesine karar verdi.


YENİ BİR DAVA AÇACAK 
Hülya A.'nın avukatı Zafer Tunca, mahkemenin belirldiği tazminat tutarının önemli olduğuna işaret etti. Av. Tunca, boşanma kararının çıkması ile birlikte, yeni bir dava daha açmaya hazırlandıklarını kaydetti. Av. Tunca, yeni davada malların paylaşımını isteyeceklerini kaydetti.

Bakmadan Geçme