"En uzun resim sergisi" ile rekor hedefliyorlar

  • 890

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde görsel sanatlar ve teknoloji tasarım öğretmenleri tarafından hazırlanan "Rekora Gidiyoruz Projesi" kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden ve 4 ülkeden binlerce çocuk ve gencin yaptığı resimlerle 25 Mayıs'ta "en uzun açık hava resim sergisi" açılması planlanıyor.

"Dünya Çocuk Rekorları"na girilmesi hedeflenen sergi için bugüne kadar 100 bine yakın resim gönderildi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Cömert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlık, Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Borsası tarafından desteklenen proje için Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra İngiltere, ABD, Avusturya ve Almanya'dan çok sayıda öğrencinin resim yaptığını söyledi.

"Çocuklarımızın yapmış olduğu resimleri birleştirerek rekor denemesi yapacağız"

Hazırlıkların devam ettiğini ve şu ana kadar gönderilen resimlerle 40 kilometre uzunluğunda sergi açılabileceğini belirten Cömert, şöyle konuştu:

"Resim öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle dünyanın en uzun sergisini açmak istiyoruz. Binlerce öğrenci, resimleriyle rekorumuza destek veriyor. Projedeki amacımız, öğrencilerinin diğer okul ve şehirlerde yaşayan çocuklarla, başka ülkelerde yaşayan öğrencilerle kaynaşması, ortak işler yapabilme becerisi kazanmasının yanında 'ben' duyguları yerine 'biz' duygularını arttırmasını sağlamaktır. 18 yaşa kadar olan çocuklarımızın yapmış olduğu resimleri birleştirerek rekor denemesi yapacağız." 

Bakmadan Geçme