Eroğlu: Bu hadiseler biterse insanlar huzur içinde memleketlerine döner

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 'Bu hadiseler (Suriye'deki savaş) biterse buradaki insanlar (Suriyeli sığınmacılar) huzur içinde memleketlerine döner. Dünyanın bunu yapması lazım ama onlar bombalamakla meşgul' dedi.

  • 806

KİLİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Öncüpınar Konteyner Kenti'nde incelemelerde bulundu. Sosyal tesisleri ve sağlık merkezini gezerek yetkililerden bilgi alan Eroğlu, Suriyeli aileyi kaldıkları çadırda ziyaret etti.

Eroğlu, daha sonra Öncüpınar Hudut Karakolu ile sınır kapısına geçerek tampon bölgede görevlilerle bir süre sohbet etti.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, kamplardaki Suriyeli sığınmacıların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.

'Herkese kucağımızı açtık'

Avrupa'nın Suriyeli sığınmacılara kucak açmadığını belirten Eroğlu, 'Batı, insanlığın, hümanizmin lafını yapıyor. Bu insanlar Türkiye'ye sığınmasalardı, herhalde ölümü bekliyor olurlardı çünkü zalim Esed, bunların hepsini imha etmek için plan yapmıştı. Bunlar Türk değil, Arap ama biz hangi dinden, hangi milliyetten olursa olsun, herkese kucağımızı açtık' dedi.

Dünyanın Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için gayret göstermesi gerektiğine işaret eden Eroğlu, 'Bu hadiseler biterse buradaki insanlar huzur içinde memleketlerine döner. Dünyanın bunu yapması lazım ama onlar bombalamakla meşgul. Üstelik DAEŞ ile değil de mazlum insanlarla, muhaliflerle mücadele ediyorlar, sivilleri katlediyorlar. Bu, gerçekten acı bir durum. Birleşmiş Milletlerin sessiz kalması anlaşılır değil. Ben davet ediyorum, gelsinler, durumu görsünler' şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Azez'in önemine değinen Eroğlu, angajman kurallarının uygulanmasına devam edileceğini belirtti.

Muhabir: Orhan Çiçek

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme