'Ertuğrul 1890' Japonya'nın Oscar'ına aday

THY'nin sponsoru olduğu 'Ertuğrul 1890' filmi, 'Japonya'nın Oscar Ödülleri' olarak nitelendirilen 39. Japon Akademi Ödülleri'nde 10 dalda aday gösterildi.

  • 930

Türk Hava Yollarının (THY) sponsoru olduğu 'Ertuğrul 1890' filmi, 'Japonya'nın Oscar Ödülleri' olarak nitelendirilen 39. Japon Akademi Ödülleri'nde 10 dalda aday gösterildi.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Türk-Japon ilişkilerini geliştirmek amacıyla 125 yıl önce yola çıkan Osmanlı gemisi Ertuğrul Fırkateyni'nin, Japonya'da Kushimoto'da geçirdiği elim kaza sonrasında, Japon halkının Osmanlı mürettebatını kurtarmak için gösterdiği büyük çaba ile başlayan, yıllar sonra İran-Irak savaşı sırasında Tahran'da mahsur kalan 215 Japon vatandaşın THY uçağı ile kurtarılmasıyla pekişen dostluğun anlatıldığı 'Ertuğrul 1890' ilk Türk-Japon ortak yapımı film olması özelliği ile de büyük önem taşıyor.Japon Akademi Ödülleri'nde, 'En İyi Film' dalında 5 aday arasına girmeyi başaran 'Ertuğrul 1890', 'En iyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Görsel Çekim, En İyi Müzik, En İyi Işık, En İyi Ses Kaydı, En İyi Montaj, En İyi Sanat Yönetmeni' olmak üzere toplam 10 dalda aday gösterildi.

Dereceye giren eserler, 4 Mart 2016'da düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme