'Fakir Kürt'ün çocuğu dağa, bizimki Batı kolejlerine...' modu & 1100 akademisyenin 'PKK' bildirisine farklı bakış...

Terör örgütünü aklamakla kalmayıp allayıp pullayan 1100 akademisyen, terörle mücadele eden ve masum halkın canını koruyan devleti 'katil' ilan etti. O bön bakışlılar yol kesenleri, şehirlere, mahallelere hendekler kazıp, barikatlar kuranları, hastaneleri, okulları, camileri, kütüphaneleri kundaklayanları görmedi! Yazarımız Eyüp Güzel, 'yoksul Kürt'ün çocuğu dağa, benim çocuğum ise Avrupa kolejlerine' diyen PKK kodamanlarının ve destekçisi akademisyenlerin iki yüzlülüğünü deşifre etti.

  • 3560

(HABER PLATOSU - ÖZEL)
(EYÜP GÜZEL)
 
Sadece 1100 akademisyen mi?
 

CHP liderinin hendek kazarak Güneydoğu şehirlerini yaşanmaz hale getirenler için “arkadaşlar”dediği, CHP’li Gençlik Kolları Başkanının hendekçilere destek açıklamaları ve Paralelcilerin türlü türlü hainlikleri meyvesini verdi. CHP’lisi, DHKP-C’lisi, PKK’lısı, HDP’lisi ve Paralelcisiyle hep birlikte hazırladıkları bildiriye sadece 1100 küsür imza toplayabildiler.

150 BİNİN ÜZERİNDE AKADEMİSYENDEN SADECE 1100 İMZA

Net olarak rakamını bilmediğim fakat 150 Bin’in üzerinde bulunan Türkiye’deki Akademisyenlerden sadece 1100 imza… İmza atan “komik adamlar”“sözde akademisyenler” Güneydoğu’da yol kesenleri, şehirlere, mahallelere hendekler kazıp, barikatlar kuranları, hastaneleri, okulları, camileri, kütüphaneleri kundaklayanları görmediler. Vatandaşların güvenliğini sağlamak zorunda olan emniyet ve güvenlik güçlerine pusu kuran, suikastlar düzenleyen, el yapımı bombalarla yaşam alanlarını savaş alanlarına çevirenleri gözden kaçırdılar.

Sözüm ona Akademisyen olan topu topu 1100 imza sahibi “biz bu suça ortak olmayacağız” başlığıyla skandal ve utanç verici bildiride “Devlet, Kürtlere karşı katliam gerçekleştiriyor” dediler.

 

KENDİ ÇOCUĞU KAÇIRILINCA FERYAT EDEN ADAM

Yazımı ibret verici ve sözde Akademisyenlerin samimiyetlerini(!) ifade edecek yeni bir gelişmeyle sonlandırayım:

İsviçre’de yaşayan eski PKK’lı Hasan Bildirici’nin 19 yaşındaki oğlu PKK’ya katılınca “oğlum Erdem için PKK yönetimine çağrı” başlığıyla kaleme aldığı mektupta bir baba refleksi ve ağlamaklı bir ses tonuyla örgütten oğlunu istedi. Aynı Hasan Bildirici, daha önce PKK’nın çocukları zorla dağa götürmesiyle ilgili eleştirilere “Özgürlük hareketini karalıyorsunuz, kimse zorla götürülmüyor. Çocuklar kendi iradeleriyle PKK’ya katılıyor” diye karşı çıkıyordu.

Bu olayın Türkçesi şöyle; Kandırılıp dağa çıkarılan Kürt gençleri ölsün ama Hasan Bildirici gibilerin çocukları Avrupa’larda, kolejlerde okuyacaklar, geleceklerini kuracaklar.

Ciddiye alınacak gibi değilsiniz ya neyse!

 

EYÜP GÜZEL'İN YAZILARI İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme