FETÖ firarileri haymatlos oluyor!

FETÖ davaları devam ederken, hepimizin bildiği üzere, bu örgüt elebaşı ve üyeleri Türkiye'ye gelip, davalara katılmıyor, yurt dışında kaçak halde bulunuyor. Biz bu kaçak FETÖ elebaşını ve üyelerini vatandaşlıktan ihraç edeceğiz. Yani bildiğiniz haymatlos, yani 'vatansız' olacaklar. Ancak, buradan hangi sonuçlar ortaya çıkabilir, biliyor muyuz? bunu, elimizdeki seçenekleri değerlendirmek için ortaya koymaya çalışacağız. Detaylar yazarımız Semih Gündüz'ün yazısında

  • 1653

(SEMİH GÜNDÜZ - HABER PLATOSU)

FETÖ Terör Örgütü ve darbe teşebbüsü davaları devam ediyor.

680 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 75. maddesi ile 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunun 29. maddesine ilave yapılarak, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunundaki bazı suçları işleyip kaçanlar ve dönmeyenler hakkında"kendisine ulaşılamayan vatandaşlar, bu durumun soruşturma aşamasında Cumhuriyet savcısı veya kovuşturma aşamasında mahkeme tarafından öğrenilmesinden itibaren bir ay içinde vatandaşlıklarının kaybettirilmesi amacıyla Bakanlığa bildirilir. Bakanlıkça Resmî Gazetede yapılan yurda dön ilanına rağmen üç ay içinde yurda dönmemeleri halinde, bu kişilerin Türk vatandaşlıkları Bakanlığın teklifi ve Bakanlar Kurulu kararıyla kaybettirilebilir" hükmüne yer verilmişti.

Bu davalar devam ederken, hepimizin bildiği üzere, bu örgüt elebaşı ve üyeleri Türkiye'ye gelip, davalara katılmıyor, yurt dışında kaçak halde bulunuyor.

Ancak, bu davalar devam edecek. "Kaçakların" yargılama usulleri de Ceza Usul Kanunumuzda açıklanmış durumda. Şu an buna değinmeyeceğiz, çünkü şu anda bunlara verilecek cezayı tartışmıyoruz ve yukarıda ifade ettiğim asıl nokta üzerinden devam ediyorum.

 

Yazının tamamı için tıklayınız...

 

 

Bakmadan Geçme