Fitch açıklaması öncesi Dolar yükseldi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in akşam saatlerinde Türkiye notunu açıklaması beklenirken Dolar, Türk Lirası karşısında hızlı bir yükseliş gösterdi. Akşam saatlerinde Dolar, TL karşısında 2,99 seviyesini geçti

  • 693

 

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in akşam saatlerinde Türkiye notunu açıklaması beklenirken Dolar, Türk Lirası karşısında hızlı bir yükseliş gösterdi. Akşam saatlerinde Dolar, TL karşısında  2,99 seviyesini geçti. Bu, TL'nin Ocak ayı sonundan beri gördüğü en düşük seviye.

Bugün aynı zamanda Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) ABD'deki büyüme rakamlarını açıklaması da bekleniyor. Büyüme'de gerçekleşecek olumlu bir seviye FED'in yeni bir faiz artışına gitme ihtimalini arttıracak. Bu da Türkiye gibi gelişmekte olan ekonomilerin para birimlerinin değerinin azalması anlamına geliyor.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye ile ekonomik anlamda aynı klasmanda olan Breziya'nın kredi ve tahvil notunu yatırım yapılabilir seviye olan A'dan, yatırım yapılamaz seviye olan Ba2'ye indirdi. 

Brent petrolün varil fiyatı da yükselerek 36 doların üzerinde seyrediyor.

Bakmadan Geçme