Flaş...Gediz Üniversitesi'nden 'FETÖ/PDY' açıklaması!

Gediz Üniversitesi Senatosu, 'FETÖ/PDY dahil olmak üzere tüm örgüt ve yapılarla irtibatı tespit edilecek üniversitemizde kim varsa gerekli işlemlere derhal başlanılacaktır.' açıklamasında bulundu.

  • 1217

Gediz Üniversitesi Senatosu, milli güvenliği tehdit eden Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile üniversitenin dolaylı da olsa ilişkilendirilmesinden büyük üzüntü duyduklarını" bildirerek, "FETÖ/PDY dahil olmak üzere tüm örgüt ve yapılarla irtibatı tespit edilecek üniversitemizde kim varsa gerekli işlemlere derhal başlanılacaktır" açıklamasında bulundu.

Gediz Üniversitesi Senatosunca yapılan ve Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ile senato üyelerinin isimlerinin yer aldığı yazılı açıklamada, üniversitenin adının FETÖ/PDY ile anılmasından duyulan rahatsızlık nedeniyle bazı hususların kamuoyuyla paylaşılmak istendiği bildirildi.

Gediz Üniversitesi yönetiminin devlete, millete ve milli değerlere sımsıkı bağlı bilim insanlarından oluştuğu ve kamu tüzel kişiliğine haiz üniversitenin yararları doğrultusunda hareket ettikleri aktarılan açıklamada, "Bunun dışında ne farklı bir gündemimiz ne de farklı bir ajandamız oldu, Gediz Üniversitesinin dışında başka bir kaygımız ve tasarrufumuz hiç olmadı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Devletimizin ilgili kurumları tarafından 'legal görünümlü illegal örgüt' tanımı yapılan söz konusu yapıyla bizlerin hiçbir bağı bulunmamaktadır. Öz geçmişlerimiz ve sicillerimiz ortadadır.

Başbakanlık Genelgesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde milli güvenliğimizi tehdit eden, FETÖ/PDY dahil olmak üzere tüm örgüt ve yapılarla irtibatı tespit edilecek üniversitemizde kim varsa gerekli işlemlere derhal başlanılacaktır. Bu kapsamda devlet kurumlarımızın destek ve yardımlarını da bekliyoruz. Üniversitemizin tüm bu olumsuzluklardan arınmış bir bilim kurumu olarak yoluna devam etmesini gönülden arzu ediyor, bu uğurda çalışmayı şiar edindiğimizi önemle bildiriyoruz."

Bakmadan Geçme