Gaziantep'in mozaikleri İsviçre'de tanıtıldı

Gaziantep'in mozaikleri, 'Mozaik Yolu Projesi' kapsamında İsviçre'de tanıtıldı.

  • 852

Gaziantep'in mozaikleri İsviçre'de düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneğinin yürüttüğü 'Mozaik Yolu Projesi'nin ilk uluslararası etkinliği, İsviçre'nin kültür ve kış sporları merkezi Gstaad'da düzenlendi.

Gstaad, böylece Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ile Hatay Büyükşehir belediyelerinin desteği ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın öncülüğünde yürütülen projenin uluslararası anlamda ilk tanıtım çalışmasına ev sahipliği yaptı.

Modacı Özlem Süer'in tasarladığı mozaik desenli kıyafetlerin büyük ilgi gördüğü davete, Britanya kraliyet ailesinin yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş Büyükşehir belediyelerinin temsilcileri katıldı.

ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, her ülkenin yüzlerce, binlerce, hatta bazen on binlerce yıllık tarihi eserlere sahip olduğunu belirtti.

Bütün insanlığa ait bu tarihi eserlerin üzerinde, gelecek kuşakların da hakkı bulunduğunu vurgulayan Çetindoğan, 'Bu eserleri korumak, yaşatmak ve ne kadar değerli olduklarını hissettirerek tanıtımını yapmak son derece önemli, hassas ve bütün insanlık adına kutsal bir görevdir. İşte biz de çalışmalarımızı bu anlayış ve titizlik içinde sürdürmeye gayret ediyoruz' dedi.

'Mozaik Yolu Projesi' kapsamında MÖ 4 bin yıldan bugüne kadar sayısız uygarlık, kültür ve inançların izlerini taşıyan Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ile Şanlıurfa'da son yüzyılda yapılan kazı çalışmaları sonucu gün yüzüne çıkarılan sayısız mozaik eserin bilinirliklerinin artması ve dünya çapında tanınması hedefleniyor.

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme