Gelinlikte modanın kalbi İzmir'de atıyor

Gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektöründe dünyanın önde gelen fuarları arasında gösterilen IF Wedding Fashion Fuarı, İzmir'de açıldı.

  • 894

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, IF Wedding Fashion - 10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için Fuar İzmir'de düzenlenen törende, İZFAŞ ve Ege Giyim Sanayicileri Derneğince gerçekleştirilen fuarın 10 yılda bir başarı hikayesi yazdığını belirtti.

İzmir'in gelinlik sektöründe dünyanın önde gelen moda merkezleri Milano, Paris ve Londra ile yarışır hale geldiğini anlatan Kocaoğlu, '198 firmanın tasarımlarını sergileyeceği fuar için ABD ve Almanya başta olmak üzere 75 ülkeden 25 bin profesyonel ziyaretçi kente geldi. Fuarın açık kalacağı 4 günlük boyunca gelinlik sektörünün kalbi İzmir'de atacak' dedi.

Kocaoğlu, fuar kapsamında düzenledikleri gelinlik tasarım yarışmasına 507 tasarımcının katıldığını ifade etti.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise 10 yıl önce 4 bin metrekarede 72 firmanın katılımıyla açtıkları fuarın bugün 10 kat büyüdüğünü ve 40 bin metrekarede Avrupa ve dünyanın en önemli gelinlik fuarları arasına girdiğini belirtti.

Fuar'a ABD, Brezilya gibi ülkelerden katılım sağlandı

ABD, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda, İtalya ve Lübnan'ın yanı sıra ülke genelinden 11 kentten üreticilerin geldiği fuar ilginç gelinlik tasarımlarına da sahne oldu.

İlginç kumaşlar ve kesimlerin uygulandığı gelinliklerin ilk kez görücüye çıktığı fuarda Gaziantepli bir firmanın standında sergilenen Antep fıstığı kabuklarından yapılan gelinlik dikkati çekti.

Ünlü modacılar katılıyor

Fuarın bu yıl galası dünyaca ünlü modacı Alessandra Rinaudo tarafından gerçekleştirilecek.

Gelinlik Tasarım Yarışması'nın jürisinde de yer alacak ünlü modacı, 8'i İzmir Fuarı için özel olarak tasarladığı 30 yeni gelinlik tasarımını bir defileyle sergileyecek. Defilede ünlü mankenler Marianna Eremenko, Valeria Karaman, Dominika S, Lucia Tresova ve Magdalena Chacklika da podyuma çıkacak.

Fuar kapsamında 9 solo defile düzenlenecek.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme