Gençliğin sırrı bu mucize meyvede saklı

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uzmanlar doğal maskeler öneriyor. Son yıllarda popüler olan çileğin yanı sıra kivinin de cilt sağlığında çok faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar, 'C vitamini deposu kivi, ciltte yaşla birlikte kaybolan kolajenin geri gelmesini sağlıyor' diyor.

  • 2393

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uzmanlar doğal maskeler öneriyor. Son yıllarda popüler olan çileğin yanı sıra kivinin de cilt sağlığında çok faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar, "C vitamini deposu kivi, ciltte yaşla birlikte kaybolan kolajenin geri gelmesini sağlıyor" diyor. İşte uzmanların evde hazırlanabilecek her cilt tipine özel, gençlik vaat eden yapımı kolay tarifleri:

Beyazlatıcı maske: Yarım çay kaşığı haşhaş tohumu ile yarım kivi ezilerek püre haline getirilir. Bu karışımla cilt 2 dakika ovulur. 20 dakika bekletildikten sonra yüz yıkanır. Ayrıca 1 kivi ile bir çorba kaşığı ekşi krema karıştırılıp yüze sürülür. 15 dakika sonra yüz yıkanır.

Besleyici maske: Yarım muz ve kivi kabuğu ezilir. İçerisine 2 yemek kaşığı yoğurt eklenir. Bu maske yüze kalın bir tabaka halinde sürülüp, yaklaşık 20 dakika bekletilir. Ardından sıcak su ile yüz temizlenir.

 

Bakmadan Geçme