Görev Binali Yıldırım'da... Yeni hükümet salı günü açıklanacak

Binali Yıldırım'ın genel başkan seçilmesinin ardından gözler yeni hükümette. Davutoğlu, 18.06'da 3 nolu protokol kapısından Külliye'ye giriş yaparak başbakanlık görevinden istifasını sundu, 18.39'da saraydan ayrıldı. Yıldırım da saat 19.06'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çıktı. Yıldırım yeni hükümeti görevini devraldı. Yeni hükümetin bu akşam açıklanması beklentisi vardı, ancak açıklama salı gününe kaldı

  • 2274

"Konuşması yavaş ama işleri Yıldırım gibi"... Binali Yıldırım'ın genel başkanlığa seçildiği kongreye damga vuran mesajlardan biriydi bu...

Genel başkan seçilmesinin hemen ardından da yeni hükümeti kurma süreci "Yıldırım gibi" işliyor.

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi'nde Binali Yıldırım'ın genel başkan seçilmesinin ardından yeni hükümet nefes kefen bir trafik başlıyor.

 VİDEO: RECEP TAYYİP ERDOĞAN, BİNALİ YILDIRIM'I 65. HÜKÜMET'İ KURMAKLA GÖREVLENDİRDİ

Ahmet Davutoğlu, saat 18.06'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, Beştepe'ye çıkarak başbakanlık görevinden istifasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Davutoğlu, 18.39'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden ayrıldı. İstifayı kabul ettikten sonra prosedür olarak yeni hükümetin kurulmasına kadar hükümetin görevine devam etmesini istedi.

Erdoğan'ın vakit kaybına tahammülü yok! Yeni hükümet bu akşam açıklanacak

SARAY'DAN DAVUTOĞLU'NUN İSTİFASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından sunulan Bakanlar Kurulunun istifasını kabul etmiştir. Bugüne kadar geçen hizmetleri için teşekkürlerini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlar Kurulunun, yeni Hükümet kurulana kadar göreve devam etmesini istemiştir."

Bu akşam 19.06'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 3 nolu protokol girişinden bu kez AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım giriş yaptı. Yıldırım, hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alacak. Görünen o ki süreç çok hızlı işleyecek; Binali Yıldırım, görevi almaya cebinde kabine listesi ile gitti.

SARAYDAN, BİNALİ YILDIRIM'IN GÖREVLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı, Erdoğan'ın, 65. Hükümet'i kurmakla görevlendirildiğini açıkladı.

İşte o açıklama:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün İzmir Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Binali YILDIRIM'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul ederek, 65 inci Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişlerdir."

 

Erdoğan'ın vakit kaybına tahammülü yok! Yeni hükümet bu akşam açıklanacak

"VAKİT KAYBETMEYE GEREK YOK"

1405 oyla AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Beştepe'ye çıkmadan önce, kongrenin yapıldığı salonda Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'ın da aralarında bulunduğu bakanlarla bir görüşme gerçekleştirdi.

Erdoğan, 19 Mayıs'ta A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, kongrenin yapıldığı gece Yıldırım'a hükümeti kurma görevi verebileceğini açıklamıştı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "vakit kaybetmeye gerek yok" diyerek sürecin hızlandırılmasını istediği, bu akşam Yıldırım'ı yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından hemen yine bu akşam kabine listesini sunulmasını önerdiği öne sürülmüştü.

Erdoğan'ın iki gün boyunca Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunacak olması nedeniyle yeni kabinenin bu gece açıklanmasının daha uygun olacağını, dünya liderlerinin de katılacağı bu zirveye Binali Yıldırım'ın başbakan olarak katılmasının ve yine aynı şekilde bu zirvede yeni kabine üyelerinin bulunmasının daha doğru olacağını ifade ettiği, bu nedenle sürecin hızlandırılmasını, yeni kabine listesinin de bu akşam kendisine sunulmasını istediği belirtilmişti.

Ancak bu beklentiler, boşa çıktı, 65. Hükümet salı günü açıklanacak.

KABİNE LİSTESİ CEBİNDE

Haber Platosu'nun aldığı bilgilere göre Binali Yıldırım'ın kabine listesi cebinde gitti.

Liste üzerinde ön değerlendirme yapıldı.

Beklentilerin aksine yeni kabine bu akşam açıklanmayacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin 65. Hükümeti, salı günü açıklanacak.

BÜLENT TURAN'IN AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan'ın, "Hükümet programının salı güne TBMM'de okunmasını planlıyoruz" sözleri de kabinenin bu akşam açıklanacağının en büyük işareti görülüyordu.

 

Görev Binali Yıldırım'da... Yeni hükümet salı günü açıklanacak
Görev Binali Yıldırım'da... Yeni hükümet salı günü açıklanacak

Bakmadan Geçme