Gözlerinin önünde eriyor! Ailesi 4 yaşındaki Selen'i yatağa bağladı

Sağlığına bir türlü kavuşamayan minik Selen acı hissetmemeye başladı. Kendisine zarar vermeye başlayan Selen, ailesi tarafından yatağa bağlandı

  • 1809

 

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi’nde, beynindeki tümör nedeniyle 9 kez ameliyat olan 4 yaşındaki Selen Öztürk'ün sağlığı bir türlü düzelmedi.

Kızının sağlıklı dünyaya geldiğini 15 aylık olduktan sonra karşılaştığı rahatsızlıklar nedeniyle artık acı hissetmediğini anlatan Mehmet Özenç, "Selen'in kafasında tümör oluştu. 9 kez ameliyat olan Selen'e doktorlar çare olamadı. Tedavi de yapamıyor. Artık acı hissetmeyen kızım vücuduna zarar vermeye başladı. Dişlerini sağ gözünü ve burnunu parçaladı. Onu yatağa bağlamak zorunda kaldık" dedi.

9 kez ameliyat oldu

Yıldırım İlçesi İsabey Mahallesi’nde çiftçi Mehmet Özenç ve ev kadını Nurdan Özenç, çiftinin iki erkek çocuktan sonra 2012 yılı Mart ayında kızları Selen dünyaya geldi. Selen Öztürk 15 aylık oluncaya kadar normal büyürken, aniden rahatsızlandı. Ayaklarının tutmamasıyla başlayan Selen’in üniversite hastanesinde tedaviye alındı. Ailesinin ifadesine göre bugüne kadar 9 kez ameliyat oldu, ancak bir türlü sağlığına kavuşamadı.

16-01/24/intro1.jpg

Dişerini söktü, burnunu parçaladı

Beyninde su toplanan daha sonra tümör teşhisi konulan Selen'in her ameliyattan sonra durunu daha kötüleşti. Acıyı hissetmeyen minik Selen, önce dişlerini söktü, sonra burnunu parçaladı, en son zarar verdiği sağ gözü ameliyatla alındı.

Minik Selen, halen ailesi tarafından yatağa bez parçalarıyla bağlı tutuluyor. Elleri çözüldüğünde ise yüzü ve vücuduna zarar veriyor.

"Gözümüzün önünde eriyor"

Baba Mehmet Özenç, yatağa bağlı yaşayan küçük kızı için çare bulunmasını istedi. Doktora gitmekten ve bir çözüm bulunamamasından yakınan Özenç, "Kimseden maddi yardım istemiyoruz. Kızımın rahatsızlığının ne olduğuna kesin teşhis konulsun ve derdine çare bulunsun. Gözümüzün önünde eriyip gidiyor. Ağabeylerinin de psikolojisi bozuldu. Bir hastane, bir doktor kızımıza çare bulsun ya da öleceğini söylesin" dedi. Anne Nurdan Özenç ise kızının 15 aylık olana kadar hiçbir sorunu bulunmadığını anlatırken hastalığına çare bulunmasını istedi.

Bakmadan Geçme