Güvenlik Zirvesi sona erdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilgili bakanlar ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla Ankara'daki patlamayla ilgili toplantı gerçekleştirildi. Toplantı sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ortak açıklama yaptı.

  • 850

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Ankara'daki terör saldırısının ardından, ilgili bakan ve güvenlik bürokrasisinin katılımıyla düzenlenen toplantı sona erdi.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, olay sonrası yapılan araştırmalarda ilerleme kaydedildiğini, saldırının seyir halindeki bir araçla gerçekleştirildiği açıkladı. Ala, Soruşturmanın .ok yönlü olarak devam ettiğini duyurdu ve operasyonların sekteye uğramayacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise yaptığı açıklamada, ölenlerin sayısının 34'e yükseldiğini 19'u ağır 125 kişinin ise hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

Müezzinoğlu ölenlerin arasından 1 yada daha çok kişinin terörist olabileceğini açıkladı. 

 

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Ali Sarıkaya ve Ankara Milletvekili Ertan Aydın katıldı.

Bakmadan Geçme