'Hesabını en ağır şekilde ödeyecek'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'den atılan roket mermilerinin Kilis'e düşmesine dair, 'Bu saldırılara cüret edenlerin, bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak bir şüpheniz olmasın.' dedi.

  • 929

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Suriye tarafından atılan roketatar mermilerinin Kilis'e düşmesine değinerek, "Vatandaşlarımızı bu ateş çemberinden korumak için kararlı bir mücadele içindeyiz. Ülkemizi, vatandaşlarımızı hedef alan tüm şer odaklarıyla, sonuç alıncaya kadar mücadele etmeye devam edecek ve inşallah uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını, ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz. Bu saldırılara cüret edenlerin, bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak bir şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.

 Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu. Şehirlerin inşa edilirken tarihi dokunun korunacağını kaydeden Davutoğlu, "TOKİ artık, şehirlerimizin tarihine uygun binalar inşa edecek. Talimat verdim. Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek. Şehrin mimarisine aykırı tek bir inşaat yapılmayacak" dedi. Dokunulmazlık teklifinin AK Parti vekillerince firesiz imzlandığını hatırlatan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun tartışılan sözlerine de "Tedaviye muhtaç patalojik bir vaka olduğunu gösterdi. Önce tıbbi müdahaleden sonra ahlaki dersten geçirmek lazım" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"HESABINI EN AĞIR ŞEKİLDE ÖDEYECEKLER"

İki gündür ensar şehir, Kilis'e DAEŞ'e ait roket mermileri düşüyor. TSK, angajman kuralları çerçevesinde DAEŞ mevzilerini vurdu. Kilis halkına da geçmiş olsun diliyorum. Maalesef sınırlarımızın yanıbaşında şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Gerekli tedbirlerle ilgili istişarelerde bulunduk. Vatandaşlarımızı ateş çemberinden korumak için kararlı bir mücadele içindeyiz. Uzak olmayan bir zamanda bu şer odaklarını ülkemize zarar veremeyecek hale getireceğiz. Bu saldırılara cüret edenlerin, bunun hesabını en ağır şekilde ödeyeceklerinden en ufak bir şüpheniz olmasın.

"53 MİLYON VATANDAŞA DOĞRUDAN HİZMET EDİYOR"

AK Partili başkanlar ne zaman bir araya gelseler gelecek perspektifi de ele alınıyor. Bizden başka Türkiye'yi kucaklayan bir parti yok. Bizden başka her vatandaşın hukukunu savunan siyasi hareket yok. Sadece bizim partimiz 7 bölgede, 78 milyon vatandaşımıza hizmet üretiyor. AK Partili belediyeler 53 milyona doğrudan hizmet ediyor. Başarı hikayemizin temelinde belediyecilik anlayışı vardır. Bu anlayış kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki efsanevi başarıları ile başlamıştır. 

"BÜTÇEDEN BELEDİYELERE AYRILAN PAY 10 KAT ARTTI"

Her mahalli seçimde bize olan teveccüh artarak devam etti. Yerel yönetimlerimizin yaşadığı her türlü altyapı ve şehircilik sorunlarına çözüm üretmek içni hareket ettiniz. Sürekli projeler ürettik ve bunları hayata geçirdik. 2002 yılında bütçeden yerel yönetimlere ayrılan pay 4 milyar 700 milyon liraydı. Geçen yıl, 46 milyar 400 milyon lira oldu. Alt kalemlerde astronomik artışlar sağlandı. Bu da AK Parti farkıdır. 

"ŞEHİRLER DOĞA İLE UYUMLU İNŞA EDİLMELİ"

Bizim medeniyetimiz bir şehir medeniyetidir. Şehir kendisini mimarisi ile gösterir. Şehrin mimarisi insanı anlatır, kendisini anlatır. Meydanlarda ulu camilerimiz vardır. Medeniyetlerimizin inşa ettiği kentlerin camları mahremiyet gereği birbirine bakmaz. Değerli belediye başkanlarımız, her birinizin en asli görevi şehirlerimizi Rabbimizin lütfettiği doğa ile uyumlu hale getirmek. Her birimizin görevi tarihi korumak. 

"TOKİ PROJELERİNİ BİZZAT GÖRECEĞİM"

Her şehrin insanına, kültürüne, şehrin kimliğine göre hizmet üretiriz. Her şehrin özelliği var. Genel olarak üçe ayırabiliriz. Tarihi dokusuyla öne çıkan şehirler... Bu şehirlerin ihtiyaçlarına uygun olarak hizmet etmeliyiz. Birçok güzel örneği biliyorum. TOKİ artık, şehirlerimizin tarihine uygun binalar inşa edecek. Talimat verdim. Bizzat görmediğim hiçbir TOKİ projesi hayata geçirilmeyecek. Şehrin mimarisine aykırı tek bir inşaat yapılmayacak.

Hızla büyüyen şehirler... Hızla gelen göç karşısında acil çözümler gerekiyor. Ve Metropol şehirler... İstanbul'a, Ankara'ya çok yönlü hizmet etmeye çalışıyoruz. İstanbul'da dikey mimari yerine yatay mimariye yoğunlaşılacak. 

Bakmadan Geçme