İadesi resmen istendi Peki Gülen Pensilvanya'da mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü, ardından Türkiye, Beyaz Saray'dan darbe kalkışmasının sorumlusu Fetullah Gülen'in iadesini resmen istedi. Ancak şu soru akıllarda soru işareti uyandırıyor. Fetö hala Pensilvanya da mı? Yoksa kaçtı mı?

  • 1949

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Obama ile telefonda görüştü, ardından Türkiye, Beyaz Saray'dan darbe kalkışmasının sorumlusu Fetullah Gülen'in iadesini resmen istedi.

Beyaz Saray, "Türkiye'ye darbe soruşturması için her türlü destek verilecek" açıklamasını yaptı. 

Beyaz Saray sözcüsü Earnest, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın sabah saatlerinde bir telefon görüşmesi yaptığını belirterek, "Başkan Obama, 'ABD'nin, Türkiye'nin demokratik olarak seçilmiş sivil yönetimine olan güçlü bağlılığını' bir kez daha vurguladı." ifadelerini kullandı.

Görüşmede Gülen'in iadesiyle ilgili konuların da konuşulduğunu kaydeden Earnest, iadeyle ilgili Türk hükümetinden, ilgili belgelerin bu sabah saatlerinde elektronik ortamda ulaştığını ve Dışişleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığının başvuruyu değerlendirmeye başladığını açıkladı.

Earnest, başvurunun iki ülke arasındaki iade anlaşmasının maddelerine ve Amerikan yasalarına göre en hassas şekilde değerlendireceğini vurguladı.

ABD yönetiminin Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan ötürü FETÖ örgütünün lideri Gülen'i iade etmek zorunda kalabilecek olması Gülen'in kaçma ihtimalini de akıllara getirdi. Öyleki bazı kaynaklar Gülen'in iade riskine karşı Pensilvanya'yı terk edebileceğine inanıyor. Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesinde olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini söyleyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

Bakmadan Geçme