İhsan Ozanoğlu ölümünün 35. yılında anıldı

Başta 'Çanakkale Türküsü' olmak üzere çok sayıda eseri TRT repertuvarına kazandıran ozan İhsan Ozanoğlu, ölümünün 35. yılında Kastamonu'daki kabri başında anıldı.

  • 888

KASTAMONU

Başta 'Çanakkale Türküsü' olmak üzere çok sayıda eseri TRT repertuvarına kazandıran ozan İhsan Ozanoğlu, ölümünün 35. yılında Kastamonu'daki kabri başında anıldı.

Ozanoğlu'nun, merkeze bağlı Duruçay köyündeki mezarı başında, ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla tören düzenlendi. Burada Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Vali Şehmus Günaydın, yaptığı konuşmada, 'Çanakkale içinde vurdular beni' mısralı eserin şairi Ozanoğlu'nu rahmet ve minnetle yad ettiğini belirtti.

Ozanoğlu'nun çok önemli eserler ortaya koyduğunu dile getiren Günaydın, 'Bu değerli insanımızı hem Kastamonu hem de ülke geneline tanıtamadığımızı düşünüyorum. Bu hepimizin eksiği, bunu kabul etmemiz gerekir' dedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş da Kastamonu'nun yetiştirdiği saz şairi Ozanoğlu'nun, edebiyatçı, öğretmen gibi birçok özelliği bulunduğunu ifade etti.

Geçmişini bilmeyenin, geleceğine yön veremeyeceğine dikkati çeken Babaş, 'Onun için böyle bir alimin varlığını hiçbir zaman unutmuyoruz. Kendisini rahmetle, minnetle anıyorum. Ailesinden de onu unutturmamalarını istirham ediyorum. Şairimiz Türkiye ve dünyaya anlatılmalıdır' dedi.

'Çanakkale Türküsü'nü 1948'de TRT arşivine teslim etmiştir'

Şairin oğlu Günay Ozanoğlu ise babasının hayatının çalışmakla geçtiğini vurgulayarak, 'Ölene kadar Kur'an-ı Kerim tefsiri kitabı üzerinde çalıştı. Çok sayıda yayınlanmış eseri var. 95 civarında türkünün telif hakkının sahibi. Çanakkale Türküsü bunların başında gelir' dedi.

Babasının bilgisini paylaştığını, karşılıksız dersler verip öğrenciler yetiştirdiğini dile getiren Ozanoğlu, şunları belirtti:

'Hep okuyarak, yazarak, ilime ve bilime katkı sağlayarak hayatını sürdürdü. Asıl mesleği öğretmenlikti. Bildiğim kadarıyla annesinden duyduğu ağıda, ezgiye, üzerinde gerekli müzik teknikleri çalışmalarını yaparak son şeklini vermiş ve Çanakkale Türküsü'nü 1948'de TRT arşivine teslim etmiştir. Bu türkünün onda farklı bir yeri vardı ama 'Bunda benim emeğim geçti' ifadesini hiç kullanmazdı.' www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme