iPhone 5se (iPhone 6c), iPhone 5 ile yanyana!

Apple iPhone 5se sızdırıldı!

  • 2263

Apple’ın uygun fiyatlı akıllı telefon çıkaracağı haberleri uzun süredir gelmeye devam ediyor. Son bilgilere göre Apple, piyasaya daha önce iPhone 6C olarak bilinen ama adına iPhone 5se denecek olan 4 inç akıllı telefon sürmeyi planlıyor.

Yeni telefonun 2013 yılında piyasaya sürülen iPhone 5S’in tasarımına benzer ama daha gelişmiş özelliklere sahip olacak. Hollandalı web site OneMoreThing üzerinde söylendiğine göre (sağda) yaklaşan 4 inçlik iPhone’ ait bir görsel yayınlandı.

Yayınlanan görselde 4 inçlik iPhone 5se, iPhone 5S ile yanyana görülüyor ve 4 inç olmasına rağmen iPhone 5S’den daha büyük görünüyor. Bu fotoğrataki telefon iPhone 5se olabileceği gibi, Çin’de üretilen bir iPhone kopyası olabilir.

 

Apple'ın yeni 4-inçlik telefonu iPhone 5se modelindeki e harfi enhanced yani gelişmiş kelimesinin kısaltması olarak kullanılıyor Sızdırılan bilgilere göre iPhone 5se'deApple'ın A8 yonga seti, 1GB RAM 8MP çözünürlüklü arka ve 1.2MP çözünürlüklü ön kamera gibi özellikler bulunuyor. Bu kameralar aynı zamanda Apple'ın iPhone 6S ile getirdiği canlı fotoğraflar (live photos) özelliğini de destekliyor. Apple Pay için NFC teknolojisine de yer verilen cihazda, 16/64/128GB dahili depolama kapasitesi mevcut olacak.

Apple, iPhone 5se'de iPhone 6S ile beraber eklediği rose gold rengini de cihazın renk seçenekleri arasına dahil edecek. Apple’ın iPhone 5se modeli silver, space grey, gold ve rose gold olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle gelecek.

 

Bakmadan Geçme