iPhone 5SE Modeliyle İlgili Yeni Bilgiler

iPhone 5S temelli bir akıllı telefon olduğu anlaşılan iPhone 5SE ile ilgili tasarımsal ve teknik bilgilerin sızıntıları paylaşıldı.

  • 1179

Apple yakın bir tarihte 4 inçlik küçük bir akıllı telefon tanıtmaya hazırlanıyor. Bu modelin daha önce plastik kasalı iPhone 6C olduğu söylense de gerçek daha sonra anlaşılmış, bu cihazın iPhone 5S temelli bir akıllı telefon olduğu anlaşılmıştı. Bugün iPhone 5SE adı verilen bu cihaz ile ilgili tasarımsal ve teknik bilgilerin sızıntıları paylaşıldı.

Sızdırılan bilgilere göre Mart ayında tanıtılacak iPhone 5SE modeli, iPhone 5S'in farklı bir varyasyonu olacak. Tasarımsal olarak tamamen iPhone 5S ile aynı olması beklenen yeni modelin 4 inçlik Retina ekrandan farklı olarak Apple A8 işlemci, 1 GB RAM, 1.2 megapiksel ön kamera, 8 megapiksel arka kamera, Bluetooth 4.2 ve Wi-Fi 802.11ac gibi teknik özelliklere sahip olması bekleniyor. Kısaca iPhone 6'nın teknik özelliklerinin iPhone 5S'e kopyalanması sonucu ortaya çıkan cihazın Rose Gold dahil olmak üzere Apple'ın bu zamana kadar satışa sunduğu bütün renk seçeneklerine sahip olacağı sanılıyor.

Mart ayında tanıtılması beklenen iPhone 5SE‘nin en geç Nisan ayında tüketicilerle buluşması hedefleniyor. Tahmini olarak 450-500 dolarlık bir satış etiketine sahip olacak cihazın nasıl bir satış grafiği göstereceği ise analistler tarafından merakla bekleniyor.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme