İran ve Türkiye'den iş adamlarımızı buluşturacağız

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon 25. Dönem Toplantısı'na katılmak için Konya'ya geldi. Bakan Yılmaz, Konya'da gerçekleşecek Türkiye-İran İş Forumu hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu.

  • 681

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, YHT ile konforlu ve rahat bir şekilde Konya'ya geldiklerini belirterek, bir kez daha YHT yatırımını takdir ettiğini bildirdi.

Konya'da gerçekleşecek Türkiye-İran İş Forumu hakkında bilgi veren Bakan Yılmaz, şunları söyledi:

"İran Ulaştırma Haberleşme Bakanı Sayın Vaizi burada, Karma Ekonomi Komisyonu toplantılarımızın son bölümünü Konya'da gerçekleştireceğiz. Bir taraftan çalışmalarımızı sonlandıracağız, bir taraftan iş dünyaları İran ve Türkiye'den iş adamlarımız bir araya gelecekler, onları buluşturmuş olacağız. Aynı zamanda bazı sosyal programlar da olacak. Konya'da her iki ülkenin de ortak değerleri olan Mevlana Hazretleri'nin türbesi var, onlar da ziyaret edecekler, Konya'nın sosyal ortamını da görme imkanları olacak." 

2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olarak Konya'nın belirlenmesinin de Konya açısında çok iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Konya'nın birçok sektörü var. Ekonomik gelişmesi ve kalkınmasında en önemli alanlardan biri de aslında kültür ve inanç turizmidir. Konya'nın özellikle İslam başkenti olması, İslam kültürü açısından da çok önemli. Dolayısıyla Konya'nın tanıtımı ve turizmi başta olmak üzere ekonomik anlamda gelişmesine de katkıda bulunacak bir dönemdir. İyi değerlendirmek gerekiyor, çeşitli organizasyonlarla Konya'yı İslam dünyasına ve dünyaya tanıtmamız lazım.''

Bakmadan Geçme