İsrail donanması kartondan bir kaplan

Türkiye, İsrail'e karşı yürüttüğü gerginlik politikasında başarılı olmuş, İsrail'in göründüğünün aksine kâğıttan bir karton olduğunu bütün dünyaya göstermişti tespitini yapan yazarımız Dr. Vehbi Kara ' Dünyaya hükmeden İsrail donanması zannedildiği kadar büyük ve kuvvetli mi? Türk donanması ile karşılaştırıldığında üstünlüğü ne kadar' sorusuna cevap verdi.

  • 3464

(HABER PLATOSU - ÖZEL) 

(DR. VEHBİ KARA)

Bir sıcak çatışma ihtimaline karşın İngiliz Reuters haber ajansı, Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Çalışmaları Bölümü tarafından hazırlanan raporları kaynak göstererek Türkiye ve İsrail'in donanmasını karşılaştırdı.
Rapora göre İsrail Donanmasında 3 denizaltı (dizel), 13 torpido gemisi, 2 anti denizaltı gemisi, 57 sahil güvenlik botu, 3 hava destek gemisi, 14 deniz komandosu botu bulunuyor. Türkiye’nin ise elinde 14 denizaltı (dizel), 23 fırkateyn, 26 hücumbot, 69 mayın gemisi, 98 sahil güvenlik botu, 24 SAT-SAS botu bulunuyor.
Sayısal mukayesede Türkiye’nin açık bir üstünlüğü bulunuyor. Elbette sayılar önemlidir lâkin asıl önemli olan kemiyet değil keyfiyettir. (quantity değil quality esastır). Eğitim, moral durumu ve inanç önceliklidir, mevcut teçhizat ve silâhlar, mukayese için ikinci derecede müracaat edilmesi gereken unsurlardır.

Vehbi Kara'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Bakmadan Geçme