İstanbul Devlet Opera ve Balesi 'Faust'u sahneledi

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Alman yazar Goethe'nin aynı adlı eserinden Fransız Gounod'nun bestelediği 'Faust' operasının prömiyeri Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

  • 1069

İSTANBUL

İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe'nin aynı adlı eserinden Fransız Charles Gounod'nun bestelediği 'Faust' operasının prömiyeri gerçekleştirildi.

Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşan 'Faust' operasıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni Kevork Tavityan, sahne çalışmalarının 5 ay sürdüğünü belirterek, 'Bizim şu anki olanaklarımıza göre çok büyük bir proje bu. Recep Ayyılmaz gibi bir rejisörümüz var. Onun sihirli elleriyle bu ufak sahneye böylesine büyük eseri oturttu. İyi solistlerle, iyi bir koroyla ve iyi orkestrayla görkemli bir iş halini aldı' dedi.

Goethe'nin edebiyat, politika ve doğa bilimleri üzerine yazdığı tüm eserlerinin bir hülasası olarak kabul edilen Faust'un librettosu, Gounod'nun her zaman birlikte çalıştığı Jules Paul Barbier ile Michel Florentin Carre'ye ait.

Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu eserin, orkestra şefliğini Roberto Gianola üstlendi.

Kasvetli ve karanlık odasında gençliğinin özlemini duyan ihtiyar doktor Faust'u konu eden eser, 16, 17, 18 ve 20 Şubat ile 25, 26 ve 29 Mart'ta sanatseverlerle buluşacak.

Muhabir: Kaan Burak Şen www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme