İstanbul'da polis aracına saldırı: 6 polis şehit oldu, 5 sivil öldü!

İstanbul Vezneciler'de Çevik kuvvet aracı geçerken patlama oldu. 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti

  • 2589

İstanbul'un Fatih ilçesindeki Vezneciler semtinde Çevik kuvvet aracı geçerken patlama oldu. 6 polis şehit oldu, 6 sivil hayatını kaybetti. 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı... 

İstanbul'da çevik kuvvet aracına bombalı saldırı

 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Vezneciler'de polis otobüsünün geçişi sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısına ilişkin bilgi verdi.

Olay yerinde inceleme yapan Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada patlamanın 08.40 sıralarında meydana geldiğini söyledi.

Şahin, patlamanın, Vezneciler semtinde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisini taşıyan araçlara bombalı araç saldırısı sonucu meydana geldiğini. açıkladı.

 

3’ü ağır 36 kişinin yaralandığı bilgisini de paylaşan Vali Şahin, olayın tüm detaylarıyla araştırıldığını sözlerine ekledi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısına ilişkin İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nce yayın yasağı getirildi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"07/06/2016 tarihli ve 2016/2841 D.İş sayılı kararı ile; 07/06/2016 tarihinde İstanbul İli Fatih İlçesi Vezneciler mevkiinde Çevik Kuvvet polisi aracına yönelik meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeni ile yürütülen soruşturmada olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlayarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmakta, toplum sağlığının milli güvenlik kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacı ile soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve bunun gibi yayın yapılmasının 5187 sayılı Kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir."

SALDIRI KİRALIK ARAÇLA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞ

Terör saldırısıyla alakalı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz yürütüyor.

Vezneciler'e giden İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, başsavcıvekilleri Önder Yaman ve İrfan Fidan  4 cumhuriyet savcısı, olay yerine giderek inceleme yaptı.

İlk elde edilen bilgilere göre, terör saldırısında kullanılan aracın "kiralık" olduğu tespit edildi. Ayrıca aracın kiralandığı iş yerinin belirlendiği belirtildi. 

Bomba yüklü aracın Şehzadebaşı Caddesi'ne park edildiği ve uzaktan kumanda ile patlatıldığı ihtamali üzerinde duruluyor.

Ayrıca bombanın etksinin artırılması amacıyla demir bilyeler kullanıldığı belirlendi.

Polis, istihbarat birimleri ve savcılık MOBESE kayıtları üzerinde titiz çalışma yürütüyor.

 

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, Vezneciler'deki terör saldırısına ilişkin 4 kişi gözaltına alınmdı.

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin gözaltına aldığı şüpheliler.İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'nde sorgulanıyor.

Bakmadan Geçme