İşte Meral Akşener'in AK Parti'den kopuş nedeni

Meral Akşener, İyi Parti ile liderlik mücadelesine adım attı. Akşener Cumhurbaşkanlığı yarışında mücadelesinde 'Ben de varım' dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Taypip Erdoğan'a ve AK Parti'ye 'Hodri meydan' dedi? Peki 2001'de AK Parti saflarına geçen Akşener, neden bu partiden ayrılmıştı?

  • 6583

 

(HABER PLATOSU - ÖZEL)

 

Meral Akşener, İyi Parti ile liderlik mücadelesine adım attı.  Akşener Cumhurbaşkanlığı yarışında mücadelesinde "Ben de varım" dedi ve Cumhurbaşkanı Recep Taypip Erdoğan'a ve AK Parti'ye "Hodri meydan" mesajı verdi? Peki 2001'de AK Parti saflarına geçen Akşener, neden bu partiden ayrılmıştı? 

 

Sırasıyla DYP, AK Parti ve MHP'de siyaset yapan "Asena" olmaya aday Akşener, İYİ Parti'nin startını 25 Ekim'de vererek "Liderlik yarışında ben de varım" dedi.

Partinin tanıtım toplantısındaki mesajıyla hedefinin Cumhurbaşkanlığı koltuğunu açık seçik beyan etti.

Peki Akşener gerçekten lider olabilecek mi? Bunu zaman gösterecek?

Peki Akşener bugün isyan bayrağı açtığı AK Parti'den zamanında neden ayrılmıştı?

Evet; Akşener 2001 yılında DYP'den istifa etti ve Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve Bülent Arınç dörtlüsünün başını çektiği "yenilikçiler" ya da kendi ifadeleriyle "Erdemliler Hareketi"ne katıldı.  Gül'ün başında bulunduğu Ankara Yıldız'daki PAM'da yani Politik Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında "yenilikçi harekete" katıldığını beyan edip kameralara gülümsediğinde sağında Gül, solunda ise Şener oturuyordu.

Yenilikçiler Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Fazilet Partisi'nden (FP) ayrılarak yeni bir oluşuma gidiyordu, AK Parti'nin startını veriyordu.

Ancak Akşener cephesinde işler umulduğu gibi gitmedi. Akşener,  yenilikçilere katıldıktan sadece dört ay sonra bu yeni oluşumun da "Milli Görüş çizgisini sürdürdüğünü ve hayal kırıklığına uğradığını" belirterek MHP'ye geçti.

Peki Akşener neden AK Parti'den kopmuştu? 

Bu sorunun cevabı, haberplatosu.com'un tüm zamanların tıklanma rekorunu kıran o haberinde.

OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme