İşte Yeni E Serisi

Mercedes-Benz'in Detroit Otomobil Fuarı'nda gözler önüne çıkartacağı yeni E Serisi'nin bütün detaylarını inceleyebileceğimiz fotoğrafları şimdiden gün yüzüne çıktı.

  • 1403

İşte Yeni E Serisi Mercedes-Benz’in Detroit Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıkartacağı yeni E Serisi’nin bütün detaylarını inceleyebileceğimiz fotoğrafları şimdiden gün yüzüne çıktı.

İlk önce iç mekan fotoğraflarıyla heyecan uyandıran yeni E Serisi'nin tam olarak neye benzediğini artık biliyoruz. W123 karoser kodlu yeni E Serisi, kardeşi C Serisi ve ağabeyi S Serisi'nden izler taşıyor. Bu iki modelle aynı platformu (MRA) paylaşan E Serisi tasarım olarak da ailenin çizgisiyle çok uyumlu. E Serisi'nin iri radyatör ızgarası tasarımı dikkat çekerken, C Serisi'yle farların benzerliği de gözlerden kaçmıyor. Ön tamponda iki büyük hava girişine sahip olan yeni E Serisi'nin arkasında da yine kardeşleriyle benzer çizgiler kullanıldığı görülüyor. Fren lambalarının aydınlatmalarında ince yapılı LED kullanılırken, çift çıkışlı egzoz tasarımı da motor seçeneğine göre değişiklik gösterecektir.

İç mekan tasarımında S Serisi'nin modernize edilmiş hali gibi görünen yeni E Serisi'nin kabininde, yeni kaplamlarla kalite algısı arttırılmış. Tamamen yeni olan kokpitte dikkat çeken bir diğer değişiklik de direksiyon simidiyle kendini gösteriyor. Direksiyon simidi arkasında ise yeni dijital bir gösterge paneli kullanıldığı fark ediliyor. Yeni multimedya ekranı ve navigasyon sistemi de E Serisi'nin teknolojik değişimlerini oluşturuyor. Alışılmışın dışında, yan yana konumlandırılan gösterge ve multimedya ekranlarının her biri 12.3 inç boyutunda. Ekranlardaki bilgilerin rahat takip edilebilmesi için HD çözünürlükte olması tercih edilmiş. Ancak yüksek çözünürlüğe sahip ekranların dokunmatik özelliği bulunmuyor. Kabinde kişiselleştirme seçenekleri ihmal edilmeyen otomobilde 64 farklı renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması da yer alıyor.

Dört bölgeli klima sistemine sahip Yeni E Serisi'nde multimedya ekranın hemen altında saat ve klima gibi donanımların düğmeleri yer alıyor.

Konsolun sol tarafında ise yardımcı sistemleri kontrol edebileceğiniz düğmeler ve elektrikli park freni yer alıyor.

Isıtma ve soğutma özellikli koltukların tasarımında kadınlardan ve modadan esinlenilmiş. Tipik Mercedes tarzında olduğu gibi koltuk kontrol düğmeleri kapı içlerinde yer alıyor.

2016 Mercedes E Serisi'nde diğer önemli bir yenilikse 3D ses sistemi. Toplam 23 hoparlörden oluşan bu sistem, otomobilin içinde bir konser havası vermesi için özel olarak tasarlanmış.

Henüz motorları netlik kazanmayan E Serisi'nin en performanslı versiyonu Mercedes-AMG E63'de 4.0 lt'lik çift turbo V8 ünitenin kullanılacağı belirtiliyor. www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme