iTunes Radio Uygulaması İçin Önemli Yenilik

Apple'ın radyo uygulaması iTunes Radio için görünüşe göre Beats 1 müzik servisinin devreye girmesiyle yolun sonu görünüyor.

  • 865

Apple'ın radyo uygulaması iTunes Radio, uzun zamandır yeniliklerle ayakta durmaya çalışıyordu. Görünüşe göre Beats 1 müzik servisinin devreye girmesiyle emektar uygulama için yolun sonu görünüyor.

Amerikalı devin Spotify ve Deezer gibi servislere alternatif olarak çıkardığı Apple Music uygulamasının yaygınlaşmasının ardından iTunes Radio‘nun geleceği hakkında soru işaretleri doğmuştu. Apple bugün servisin kullanıcılarına gönderdiği e-postada uygulamanın Şubat ayından itibaren sadece Apple Music kullanıcıları tarafından kullanılabileceğini açıkladı. Beats 1 servisi ise iTunes kullanıcıları için ücretsiz olarak faaliyetlerine devam edecek.

Apple'ın aldığı bu kararın perde arkasında dinlenme oranları düşük kalan Beats 1'i canlandırma isteği olduğu ifade edlirken, bir süredir reklam destekli olarak ücretsiz faaliyetlerini sürdüren iTunes Radio‘nun bir süre sonra tamamen Apple Music çatısı altına girip girmeyeceği ise şuanda belli değil.www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme