İYİ Parti tutar mı? Yoksa uluslararası desteğe rağmen 2019'da batar mı?

Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti gerçekten tutacak bir siyasi proje mi? Yoksa arkasındaki büyük medya ve uluslararası kamuoyu desteğine rağmen 2019'da sona erecek bir macera gibi mi duruyor?

(İBRAHİM DİLMAÇ - HABER PLATOSU)

MHP’de genel başkanlık için yola çıktıklarındaki söylemleri ile şimdi kurdukları partideki söylemleri ve ideolojik duruşları arasında büyük bir uçurum oluştu! MHP’de kurultay mücadelesi verilerken özetle “kendilerinin gerçek ülkücüleri temsil ettiklerini ve MHP’yi ülkücü aslına döndüreceklerini, Bahçeli’nin MHP’yi ideolojik yörüngesinden çıkardığını” ileri sürüyorlardı!

Biz o günlerde de Meral Akşener “Ülkücü değildir, amacı MHP’yi ele geçirip merkez sağ parti yapmaktır” dediğimizde bize “Hayır, biz MHP’de gerçek anlamda milliyetçilik ve ülkücülük yapacağız” diyen arkadaşlarımız vardı. Ancak şimdi kurdukları İyi Parti’de ülkücülük ve milliyetçilik yapmayacaklarını, AKP gibi merkez bir parti olduklarını dile getiriyorlar. Parti programı zaten 2002 AKP programının neredeyse birebir kopyası gibi. Kanaatımca İyi Parti arkasındaki büyük medya ve uluslararası kamuoyu desteğine rağmen 2019'da sona erecek bir macera gibi duruyor. İyi Partiyi 2019 da kötü bir son bekliyor olacak! 

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Bakmadan Geçme