Kamuda izinler ne zaman açılacak sorusuna cevap: Kamuda izin yasağı kalktı

15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişiminin hemen ardından kamu çalışanlarının yıllık izinleri ikinci bir emre kadar askıya alınmıştı. Milyonlarca memurun 23 gündür beklediği müjdeli haber bugün geldi Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, kamuda izin yasağının bugünden (8 Ağustos) itibaren kaldırıldığını duyurdu.

  • 2226

Kamuda izinler ne zaman açılacak? Memurların izin iptalleri hangi tarihte kaldırılıyor? 15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünün ardından kamuda ikinci emre kadar iptal edilen yıllık izinler ne zaman açılacak? Kamu çalışanlarına yönelik yıllık izin iptali ne zaman sona erecek? Bu sorular bugün nihayet cevap buldu.

 

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'a, milyonlarca kamu çalışanının, ailelerinin ve turizm sektörünün büyük merakla beklediği sorusunun cevabını verdi. Bir gazeteci Kurtulmuş'a  "kamuda izinler ne zaman açılacağını" sordu.

Kurtulmuş, soruya müjde ile cevap verdi:

 "Bugün itibariyle kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin yasağı kaldırılmıştır. Senelik izinlerini kullanabileceklerdir."

Haber Platosu, konunun bugünkü Bakanlar Kurulunda ele alıncağını, toplantı sonrası kamu çalışanlarının izinleri konusunda bir açıklama yapılmasının beklendiğini, kamuda izinlerin 8 ya da 15 Ağustos'tan itibaren serbest hale geleceğini 2 gün önce duyurmuştu.

Kurtulmuş'un açıklaması ile Haber Platosu'nun haberini teyit etti, kamuda izin yasağı bugünden (8 Ağustos) itibaren kaldırıldı.

Bakmadan Geçme