Karlsruhe'de eğitim ve konferans seferberliği

Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği tarafından başlatılan 'Haydi, Türkçe Konuş Benimle!' adlı dil, kültür ve eğitim kampanyasına yönelik kurs, konferans, seminer ve yarışmalar talep ve ihtiyaçlara devam ettiği açıklandı.

  • 2469

Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği tarafından başlatılan “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür ve eğitim kampanyasına yönelik kurs, konferans, seminer ve yarışmalar talep ve ihtiyaçlara göre güncellenmeye devam ediyor.

24 BAŞLIKTAKİ KONFERANS-SEMİNERLERLE TOPLUMUMUZU BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Almanya’da yaşayan Türk toplumunun yoğunluklu istek ve zaruri ihtiyaçlarına göre belirlenmiş farklı konulardan ve zengin içeriklerle hazırlanan konferans ve seminerleri 50 kişilik katılım arzı sonrasında alanında mütehassıs ilgili akademisyen ve uzmanlar maharetiyle eyelet genelindeki tüm şehir, kent ve köylerde hayata geçirdiklerini söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, “Almanya’da yaşayan insanlarımıza, çocuk ve gençlerimize meslek seçiminden, aile içi iletişim, bağımlılıklarla mücadele ve sağlıklı din eğitimine kadar hayatın her alanında rehberlik yapılması ve enformasyon verilmesi  Türk toplumunun geleceğini olumlu yönde etkileyecek, mutlu ve başarılı olmalarına katkı sağlayacaktır. Bu nedenle toplam 24 konu başlığıyla vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz konferans ve seminerlerimizin çok elzem bir ihtiyacı giderdiğine inanıyor, tüm vatandaşlarımızın bu hizmet fırsatını değerlendirmelerini bekliyorum” dedi.

ŞEHİR ŞEHİR, KÖY KÖY SEMİNERLERİMİZ HER YERDE

Verilen konferans ve seminerlerle önemli bir ihtiyacı gidermeye çalıştıklarını söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, güncellenen seminer konuları ve Mannheim’dan Konstanz’a kadar eyelet genelinde yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgilendirmelerle ilgili özetle şu hususları ifade etti; Almanya'ya çalışmak için gelmiş vatandaş ve soydaşlarımızın hem kendileri hem de çocukları bir çok konuda önemli sorunlar yaşamakta, engellerle karşılaşmakta ve nüfusumuza oranla bir çok alanda istenilen başarı düzeyine ulaşamamaktadır. Bu nedenle karlşılaşılan sorunların bir çok faktörü bulunmakta ancak bunların en başında dil, eğitim, kültür, aile, çevre ve entegrasyon ile alakalı problemler gelmektedir. Vatandaşlarımızın bir çok zaruri ve zorunlu konuda yeterli bilgi ve donanıma sahip olmaması, çocuklarına ihtiyaç duydukları konularda verimli bir şekilde rehberlik edememesi en önemli sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

AİLE İÇİ EĞİTİM - ANNE BABALIK BİLGİ VE BECERİ GELİŞTİRME SEMİNERLERİ

Bu bağlamda Müllheim, Neuenburg, Heitersheim ve Weihnachtsferien, Freiburg, Waldkirch, Emmendingen,  şehirleri başta olmak üzere bir çok bölgede Türk Okul Aile Birlikleri (TOAB) ve Camii derneklerimiz ila Türk toplumuna temsil eden kuruluşlarımızın talep ve müracaatları sonrasında Ataşeliğimiz uhdesindeki Psikolojik Danışmanımız Rıfat Özcan koordinatörlüğünde; “0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş ve 12-18 yaş Aile Eğitimi anne ve babalık bilgi ve becerileri geliştirme programı ve 7-11 Yaş Aile Eğitimi Kursları” takdirle ve başarıyla devam ediyor.

0–6 YAŞ ALTIN ÇAĞI EĞİTİMİ – BİLGİSAYAR/MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE SEMİNERLERİ

Ve yine ilgili tüm derneklerimizin talep ve müracaatları sonrasında Mannheim, Heidelberg, Karlruhe, Rastatt, Bruchsal, Pforzheim, Sinsheim bölgelerinde birçok şehir, kasaba ve köylerde, “Çocuklarda en önemli yaşlar 0-6 yas Mucizesi, bu kritik dönemde nelere dikkat etmelidir? - Sağlıklı Aile İçi İletişimin Püf Noktaları - Çocuğum beni nasıl iyi anlar ve nasıl hayır diyebilirim? - Kabul dili, etkin dinleme ve iletişim engelleri semineri - Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları İle İlgili Ailelere Düşen Görevler - Çocuklarda İnternet-Bilgisayar Bağımlılığı ile Nasıl Mücadele Edilir?” konuları başta olmak üzere Aile ve çocuk temalı bir çok konuda seminer çalışmaları Ataşeliğimiz Psikolojik Danışmanı Ebru Başaraner tarafından veli ve öğrencilerimizin yoğun teveccühüyle ve büyük başarıyla verilmektedir.

AİLEDE DİN EĞİTİMİNDE PEDAGOJİK YAKLAŞIMLAR

Dini bilgilerin hassaten çocuk ve gençlere niçin, nasıl ve ne zaman verilmesi gerektiği de en az içeriği kadar çok önemlidir. Bu itibarla vatandaşlarımızdan yoğun talep ve teşekkür aldığımız bu seminerleri daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyoruz. Alpirsbach, Hausach, Münih-Germering, Rottweil, Mosbach, Wehingen, Philippsburg, Filderstadt, Singen bölgeleri başta olmak üzere birçok derneğimizin istek ve müracaatları sonrasında;Çocuklarımızın “Allah nerede? Allah’ı neden göremiyoruz? Allah babam kadar güçlü mü? Cennet – Cehennem, günah - sevap” gibi sorularına pedagojik bir insicamla nasıl cevap verilmeli? Kur’an, namaz, oruç, kurban, konularını çocuk ve gençlerimizin zihin ve algı dünyasına göre ve en güzel örneklerle izah etmenin ve yine bebeklikten-ergenliğe kadar dini konularda ehil ve bilimsel bir yaklaşımla yapılması gerekli özgün yöntem ve tekniklerin Ailelere sunulduğu seminerleri Ataşeliğimize bağlı alanında uzman eğitimci Atilla Kutlu maharetiyle verilmeye devam ediyor.

TARİH KONFERANSLARI VE SOHBET TOPLANTILARI

Vatandaşlarımızı temsil eden kurum ve kuruluşlarımızda başlattığımız fakat özellikle öğrenci dernekleri nezdinde yaygınlaştıracağımız ‘Tarih Konferansları’ “Türk Tarih ve Medeniyeti’ ‘Türk Dil ve Kültürü’ konseptli seminerlerle de insanlarımızın kültürel kimliklerini korumaları, asimile edilmeden ve ötekileştirilmeden yaşadıkları toplumun kültürüne uyum sağlamalarına destek olmaya devam edeceğiz.

GÜNCELLEŞTİRİLMİŞ KONFERANS KONULAR

1- Almanya’nın geleceğinde hangi mesleklere daha çok ihtiyaç var? Meslek Seçimi Nasıl Olmalıdır?

2- Çocuklarda İnternet-Bilgisayar Bağımlılığı ile Nasıl Mücadele Edilir?

3- Sağlıklı Aile İçi İletişimin Püf Noktaları

4- Çocuk ve Gençlerde Olumsuz Davranışları Nasıl Önleriz?

5- Çocuklarda üstün başarı için Ailenin Rolü

6- Çocuk Gelişiminde Türkçe ve Türk Kültürü Dersinin Hayati Önemi

7- Ailede Din Eğitimi Nasıl Verilmeli?

8- Ailede Dil Eğitimi Nasıl Olmalıdır?

9- Çocuklarda Değerler Eğitimi ve Ahlak Gelişimi

10- Türkiye’de Emeklilik Sistemi ve Nasıl Emekli Olabilirim?

11- 12- Ailede Disiplin, Olumlu Disiplin Anlayışı ve Ceza yöntemleri

12- 7-11 Yaş Aile Eğitimi Kursu

13- Eyvah çocugum siddete ugruyor! Ve Şiddet çeşitleri, Alınacak önlemler

14- Çocuklarda en önemli yaşlar 0-6 yas Mucizesi, bu kritik dönemde nelere dikkat etmelidir?

15- Özgüvenli ve Başarılı çocuk yetistirmenin sırrı nedir?

16- Anadil öğrenimi niçin gereklidir?

17- Türk Gençlerini Üniversitede Neler Bekliyor?

18- Mesleki Yönlendirme Konferansları

19- Gençlik Buluşmaları

20- Tarih Konferansları

21- Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları İle İlgili Ailelere Düşen Görevler

22- 0-3 yaş, 3-6 yaş, 7-11 yaş ve 12-18 yaş Aile Eğitimi anne ve babalık bilgi ve becerileri geliştirme programı

23- Kabul dili, etkin dinleme ve iletişim engelleri.

24- Çocuğum Beni nasıl iyi anlar ve nasıl hayır diyebilirim?

Bakmadan Geçme