Kerry Rızaiyan'ın ABD'ye dönmüş olmasından memnun

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İran'da 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Washington Post muhabiri Rızaiyan'ın ABD'ye dönmüş olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • 1023

WASHINGTON

Washington Post gazetesinin yeni merkez binasının açılış törenine katılan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İran'da 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Washington Post muhabiri Jason Rızaiyan'ın ABD'ye dönmüş olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington Post gazetesinin yeni merkez binasının açılışında bir konuşma yaptı.

İran'da 1,5 yıl tutuklu kaldıktan sonra İran'a yaptırımların kaldırıldığı 16 Ocak tarihinde serbest bırakılan Washington Post gazetesi muhabiri Jason Rızaiyan'ın da yer aldığı açılış seremonisinde Kerry, Rızaiyan'ı yeniden aralarında görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

Konuşmasında, Jason'ın serbest bırakılma kararından önce de Washington Post'u ziyaret etmeyi düşündüğünü belirten Kerry, İran'da hakkında 'casusluk iddiaları' sebebiyle tutuklu bulunun Jason'ı işaret ederek, “Bir dostu asla arkada bırakma” ifadesini kullandı.

Kerry, Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı süre içerisinde Jason'ın serbest bırakıldığı günün özel bir yeri olduğunu belirterek, “O gün, bakanlığım süresi içerisinde en mutlu olduğum anlardan birisiydi” yorumunu yaptı.

Washington Post gazetesinin ABD medyasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Kerry, tarihten örnekler de vererek gazetenin bugüne kadar başkentin nabzını en üst düzeyde yansıttığını anlattı.

Jason ise yaptığı konuşmada, Kerry'ye ve serbest bırakılmasında emeği geçen herkese minnettar olduğunu belirtti. Jason, tutuklu bulunduğu süre içerisinde bazı gardiyanların, 'Amerikalı yetkililer serbest bırakılman için parmaklarını dahi oynatmıyorlar” diyerek kendisine psikolojik baskı yaptıklarını aktardı.

Rızaiyan ve çifte vatandaşlığa sahip 3 kişi, iki ülke arasında yürütülen tutuklu takası anlaşması uyarınca 16 Ocak günü serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme