Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı detay: Roket düştü deniliyor, atıldı değil

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Kilis'e yönelik roketli saldırılar üzerinden hükümete yüklendi

  • 804

Kılıçdaroğlu, Suriye'deki IŞİD kontrolündeki bölgeden Kilis'e yönelik roketli saldırılara değindi.

"Kilis doğrudan hedef alınıyor, bunların sesi çıkıyor mu? Neden sesleri çıkmıyor? Çünkü karşıda IŞİD var" diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Ortadoğu'nun oyuncağı haline geldik. Top düştü roket düştü diyorlar, roket atıldı demiyorlar. Sanki tesadüfen olmuş gibi. Doğrudan hedef alındığını söylemiyorlar. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olayların bilinçli olup olmadığı tespit edilemedi diyor."

"KİLİS'İN KALDIRABİLECEĞİ BİR TABLO DEĞİL"

Bir kentte yabancı yabancı sayısının yerel halkın sayısını geçmesinin kültürel yozlaşmaya yol açabileceğine de işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Sınır tamamen açık, gidip gelen belli değil. IŞİD'lileri Türkiye'de tedavi ediyorlar. Buna tanık olan milletvekillerimiz var. Kilisli hastaneye gidemiyor, Suriyelilere hizmet veriliyor. Bu tablo Kilislilerin kaldırabileceği bir tablo değil. Kilis'te aile kurumu derinden sarsılıyor. 

Suriyeliler iş açıyor, vergi kayıtları yok, vergi ödemiyorlar. Kilisli nasıl rekabet edecek? Tek yapabileceği şey şikayet etmek. Ev kiraları 2-3'e katlanmış durumda. Kilis neden bu hale geldi?"

"BÖYLE BİR VAKFIN VERGİ MUAFİYETİ OLAMAZ"

Karaman'daki cinsel istismar iddialarına da değinen CHP lideri, "Ensar'ın KAİMDER'in ne kabahati var diyorlar. Kaçak yurtlara öğrencileri yerleştirdiler. O çocukların hakkını şerefini namusunu koruyamadılar. Böyle bir vakfın vergi muafiyeti olamaz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili özetle şu ifadeleri kullandı:

"Fakir çocukların barınmalarını sağlamak MEB'in görevidir. Sayın Milli Eğitim Bakanı bu çocuklar için kaç tane yurt yaptın. Bir tane bile yapmadın. Niçin yapmadın? Bu karanlık ellere bu fakir ailelerin çocukları emanet edilsin diye... Sende vicdan var mı?" 

Bakmadan Geçme