Kurtulmuş'tan 10 Ocak mesajı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajla, basın emekçilerinin gününü kutladığını ifade etti.

  • 882

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Siyasetin demokratikliği, basının demokratikliğiyle iç içedir. Birbirini tamamlayan ve dönüştüren bir ilişki içindedirler. Bu nedenle her ikisinin de daha demokratik bir yapıya ve süreçlere sahip olması gerekir ve ayrıca şeffaf ve denetlenebilir bir yapı içinde olmaları da... Hükümetimiz, ülkemizin demokratik reformlar sürecinde bunların gerçekleşmesi için gerekli adımları atacaktır' değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, zor şartlar altında kamuoyunun bilgilenme hakkı ve özgürlüğü için çalışan basın emekçilerinin gününü kutladığını ifade etti.

Halkın haber ve bilgi edinme özgürlüğünün, demokrasinin teminatı ve olmazsa olmaz gerekliliklerinden birisi olduğunu anımsatan Kurtulmuş, özgür basının da bu teminat ve gerekliliğin yerine getirildiği kurumlar olduğunu belirtti.

Muhabir: Ali Kemal Akan

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme