Matrakçı Nasuh sergisinin süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu '16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh' sergisi, 7 Şubat'a kadar gezilebilecek.

  • 900

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu '16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh' sergisinin süresi uzatıldı.

İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği (İKASD) tarafından hazırlanan ve Milli Saraylar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 15 Ocak'ta açılan sergide, aslen Bosna kökenli, Enderun'da yetişmiş ve matematikten silahşorluğa, edebiyattan felsefeye, tarihten resme, hat ve minyatüre kadar birçok meziyete sahip Matrakçı Nasuh'un çalışmalarından hareketle hazırlanmış harita seçkileri, çini ve minyatür çalışmaları yer alıyor.

UNESCO Türkiye Milli Komitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle düzenlenen ve 3 kıta, 10 şehir, 9 ülke gezecek sergi İstanbul'dan önce Saraybosna ve Viyana'da sergilenmişti. Serginin son durağı 7 Eylül'de Budapeşte olacak.

Sergide, çini sanatçıları Sevim Ersoy, Deniz Mutlu Erdoğan, Ebru Şengül, Erman Özcan, Fatma Çakır, Günseli Devrim, Muhterem Pakyürek, Sibel Dileksiz, Sibel Gürgener, Yeşim Ufukşen, hattat Hülya Cansız Gür ve ressam Sema Bicik'in hazırladığı Matrakçı Nasuh'un eserleri ziyaretçilerle buluşuyor.

Matrakçı Nasuh'un yazdığı 'Tarih-i Sultan Bayezid' eserinin tıpkı basımının da sanatseverlerle buluşturulduğu sergi, 7 Şubat'a kadar görülebilecek.


www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme