Meclis, vizesiz Avrupa için mesai yapacak

Meclis, 1 Mayıs'a kadar AB ile vize serbestisi için gerekli düzenlemeleri yasalaştırmak amacıyla mesai yapacak.

  • 982

AK Parti, 1 Mayıs'a kadar yasalaşması beklenen düzenlemeleri muhalefet partileriyle paylaştı. 

Muhalefete gönderilen liste içinde AB Vize Serbestisi kapsamında çıkarılması gereken düzenlemeler bulunuyor. Bunların başında AK Parti'li milletvekillerinin verdiği "Siyasi Etik Kanun Teklifi" bulunuyor. Teklif, bu hafta TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek.

Komisyonlarda kabul edilerek TBMM Genel Kurulu gündemine giren Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği ve Kolluk Gözetim Komisyonu kurulması yasa tasarılarının da 1 Mayıs'a kadar çıkarılması gerekiyor.

TBMM Genel Kurulunda geçen hafta 5 maddesi kabul edilen, "Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı" ile ilgili konularda düzenlemeler içeren 32 maddelik "torba kanun" tasarısı da liste içinde yer alıyor.

Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesine Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Çocuk Nafakası ve Diğer Aile Nafaka Türlerinin Uluslararası Tahsiline İlişkin Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Velayet Sorumluluğu ve Çocukların Korunması Hakkında Tedbirler Yönünden Yetki, Uygulanacak Hukuk, Tanıma, Tenfiz ve İşbirliğine Dair Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Türkiye ile Pakistan Arasında İzinsiz İkamet Eden Şahısların Geri Kabulüne Dair Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile adli yardımlaşma ile ilgili uluslararası sözleşmeleri içeren tasarıların da 1 Mayıs'a kadar yasalaşması bekleniyor.

CHP ve HDP'nin 4 Bakan ile ilgili verdiği gensoru önergeleri ise haftaya görüşülecek.

Bakmadan Geçme