Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kapanıyor

Siyasetteki deprem, medyayı da vurdu! Ahmet Davutoğlu destekçisi olarak bilinen işadamı ve avukat Mansur Topçuoğlu'nun mütevelli heyet başkanı olduğu Haliç Üniversitesine 2 gün önce, 13 Mayıs'ta YÖK tarafından kayyum atandı. Bugün ise Topçuoğlu, sahibi olduğu Yeni Yüzyıl gazetesini kapattığını duyurdu.

  • 2849

(HABER PLATOSU - ÖZEL)

Başkent kulislerinde Ahmet Davutoğlu destekçisi olarak bilinen işadamı ve avukat Mansur Topçuoğlu’nun mütevelli heyet başkanı olduğu Haliç Üniversitesi'ne 2 gün önce, 13 Mayıs’ta YÖK tarafından kayyum atandı. Bugün ise Topçuoğlu, sahibi olduğu 6 ay önce yayın hayatına başlayan Yeni Yüzyıl gazetesini kapattığını duyurdu.

Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kepenk kapatıyor

Yeni Yüzyıl gazetesi dünkü sayısında Haliç Üniversitesine kayyum atanmasına bu manşetye tepki vermişti

 

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı koltuğuna "kendi iradesi dışında", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine veda edişi, medya düzeninde dengeleri değiştirdi.

 

Ankara kulislerinde Davutoğlu destekçisi" olarak bilinen Yeni Yüzyıl gazetesi bugün “kepenk kapatacağını” duyurdu.

Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kepenk kapatıyor

“VEDA DEĞİL FATİHA”

Gazetenin 15 Mayıs 2016 tarihli, yani bugünkü sayısının birinci sayfası, şok haberle çıktı... "Karalara" büründürülen Yeni Yüzyıl gazetesinin birinci sayfası, gazetenin sahibi Av. Mansur Topçuoğlu'nun yazısından alınan başlıkla, "Bu bir veda değil Fatiha'dır" manşeti ile çıktı.

Topçuoğlu, "Belki artık bizi kağıttan okumayacaksınız, ama aynı kadrolarla internette Türkiye’nin en iyi e-gazetesini sizin için çıkaracağımızı şimdiden garanti ediyoruz. Ve Yeni Yüzyıl çalışanları olarak son sözümüz şudur: Bu bir veda değil bir Fatiha’dır" ifadesini kullandığı yazısında, gazetenin "kepenk kapatacağını" duyurdu.

Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kepenk kapatıyor

Mansur Topçuoğlu, özetle şu mesajları verdi:

 


Yeni Yüzyıl Türkiye Hepimizindirdiyerek yayın hayatına başladı. Bugün de yine aynı şiarla demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet ve hakkaniyetin egemen olduğu bir Türkiye için yolumuza devam edeceğimizi yüksek sesle haykırıyoruz.

Gazetemiz hep gerçeğin yanında oldu ve hiçbir siyasi gruba angaje olmamamız, yaşadığımız en büyük gurur ve onurdur. Kamuoyu gerçekleri öğrenebilsin diye gece-gündüz demeden çalıştık ve yine çalışacağız. 

Belki artık bizi kağıttan okumayacaksınız, ama aynı kadrolarla internette Türkiyenin en iyi e-gazetesini sizin için çıkaracağımızı şimdiden garanti ediyoruz. Ve Yeni Yüzyıl çalışanları olarak son sözümüz şudur: Bu bir veda değil bir Fatiha’dır.

 

İLK DARBE ÜNİVERSİTEYE EL KONULMASI

Aslında Yeni Yüzyıl'ın patronuna ilk darbe, iki gün önce vuruldu. Topçuoğlu'nun mütevelli heyet başkanı olduğu Haliç Üniversitesine 13 Mayıs'ta YÖK tarafından kayyum atandı. Yükseköğretim Kurulu(YÖK), ‘kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığını’ gerekçe gösterip, geçici tedbir olarak faaliyet izninin durdurdu.

Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kepenk kapatıyor

 

İSİM VERMEDEN ERDOĞAN’A MEYDAN OKUDU

Mansur Topçuoğlu da bu karara aynı gün sert tepki göstererek "Bu bir gasptır" açıklaması yaptı. Topçuoğlu, üniversite kampüsünde yaptığı açıklamada, isim vermeden Cumhurbaşkanı Recep Taypip Erdoğan'a meydan okuyarak şu ifadeleri kullandı:

“Adaletsiz, hukuksuz ve Haliç Üniversitesi başta olmak üzere şu ana kadar yapılan bütün hukuksuzluklara karşı meydan okuyacağım” diyen Topçuoğlu şöyle devam etti: “Bunun da arkasında olan siyasetçi en tepesindeki kimse adı her ne olursa olsun, ben ondan da korkmuyorum. Onun bakanlarından da korkmuyorum ve onlarla mücadele etmeye bugün itibariyle başladım. Ben bir Müslümanım. Bugün Müslüman olduğunu iddia eden iktidar döneminde bu kadar adaletsizliğe ve hukuksuzluğa artık dur diyorum. Allah’tan başka kimseden korkmuyorum.”

 

Haliç Üniversitesi’ne el konulmasının “gasp” olduğunu savunan Topçuoğlu, “YÖK içine çöreklenmiş çete” olarak vasıflandırdığı ekibin bu kararı verdiğini öne sürerek, YÖK Başkanı Yekta Saraç başta olmak üzere Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın ekibini şöyle suçladı:

 “Yekta Saraç, çetenin başıdır. Çetenin ikinci lideri YÖK Başkanvekili Yavuz Atar’dır. Kendisi kripto paraleldir. Çetenin bir başka unsuru, Yekta Saraç’ın kardeşi Fatih Saraç’tır. Namı diğer Alo Fatih’dir. Çetenin başka bir üyesi eski Türk Hava Yolları Başkanı Hamdi Topçu’dur. Çetenin bir başka üyesi şu an görevde olan müsteşardır. Ve bir tane eski YÖK üyesi, şu an bakandır.”

 

Topçuoğlu 2014 seçimlerinde AK Parti’nin Şişli Belediye Başkan adayı idi.

Mansur Topçuoğlu, geçen yıl, “paralel çete”nin üniversiteye el koymaya kalktığını savunmuş ve Fetullah Gülen destekçisi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Özsoy’u tasfiye etmişti. Bu tasfiye operasyonuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak patronajındaki Sabah gazetesi alkış tutmuştu. Aynı Sabah gazetesinin, bu kez Haliç Üniversitesine kayyum atanmasına sessiz kalması ise, “operasyon talimatının nereden geldiğinin” işareti sayılıyor.

 

 

Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kepenk kapatıyor

Mansur Topçuoğlu'nun Yeni Yüzyıl'ın manşetindeki veda yazısı:

Elhamdülillah 'Bireysel bir müslüman' olarak ikinci 28 Şubat'ı yaşadım.

AK Parti sosyolojisi içerisinde yer alan, AK Parti’nin doğrularını destekleyen bireysel bir Müslümanım. Sosyolojik olarak Arap kökenli bir Mardinliyim. Diyarbakır’da doğdum. Kürt kültürüyle büyüdüm. Laz kızıyla evliyim. İstanbul’da Türk kültürüyle yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. 

Politik olarak Müslüman demokratım. Adaletli, hakkaniyetli, demokratik, çoğulcu, katılımcı, farklılıklara saygılı, özgürlükçü, kimliğinden ya da inancından dolayı yaşam tarzından taviz vermek zorunda kalmayan, kimliğini ve inancını açıkça ifade edebilen, birlikte yaşayabilen bir Türkiye hayaliyle bu gazeteyi çıkardım. Çünkü, Türkiye’nin herkese eşit mesafede durabilen, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilen, hukukun temel ilkelerine bağlı, evrensel gazetecilik ilkelerine ve ifade özgürlüğüne saygılı, toplumun her kesimini kucaklayan bir gazeteye ihtiyacı olduğuna inandım. 

Bu nedenle 5 Kasım 2015 günü ‘Türkiye Hepimizindir’ diyerek sizlerle buluştuk. Okurlarımızdan gelen pozitif telkinler, bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Şimdi hayal ettiğimiz bu Türkiye’yi kurmak için birlik olmanın zamanı.

BU BİR VEDA DEĞİL FATİHA'DIR

■ Yeni Yüzyıl ‘Türkiye Hepimizindir’diyerek yayın hayatına başladı. Bugün de yine aynı şiarla demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet ve hakkaniyetin egemen olduğu bir Türkiye için yolumuza devam edeceğimizi yüksek sesle haykırıyoruz.

■ Gazetemiz hep gerçeğin yanında oldu ve hiçbir siyasi gruba angaje olmamamız, yaşadığımız en büyük gurur ve onurdur. Kamuoyu gerçekleri öğrenebilsin diye gece-gündüz demeden çalıştık ve yine çalışacağız. 

■ Belki artık bizi kağıttan okumayacaksınız, ama aynı kadrolarla internette Türkiye’nin en iyi e-gazetesini sizin için çıkaracağımızı şimdiden garanti ediyoruz. Ve Yeni Yüzyıl çalışanları olarak son sözümüz şudur: Bu bir veda değil bir Fatiha’dır.

YÖK’E CEVAPLAR

1 YÖK, hukuksuz gasp için “kötü yönetim nedeniyle çeşitli risk faktörleri taşıdığı” gerekçesine sarılıyor. 
Bu iddia tamamen soyut. Haliç Üniversitesi hakkında bu yönde herhangi bir mahkeme kararı bulunmuyor. 



2 YÖK, denetim görevinin Haliç Üniversitesi yönetimi tarafından engellendiğini savunuyor. 
Oysa denetim görevlilerine YÖK mevzuatı doğrultusunda tüm kolaylık sağlandı. Mevcut denetim raporları bunun en bülyük kanıtıdır. 



3 YÖK, üniversite yönetiminin istenen bazı belgeleri iletmediğini iddia ediyor. 
İddianın aksine YÖK’e istenen gerekli tüm belgeler verildi. Bunlar denetim raporlarında da yer aldı. 



4 YÖK, neden üniversitenin mali durumuyla ilgili bağımsız bir denetim kurumundan rapor istemiyor da aceleci davranarak üniversitenin büyük oranda mali sorunlar içinde olduğunu savunuyor. 
Haliç Üniversitesi’nin banka hesaplarına SGK üç ayrı bloke getirdi. Mali sıkıntı dedikleri işte bu blokajdır. Şimdi anlaşılıyor ki, SGK blokajları bugün yapılan operasyona zemin hazırlamak için yapmış

 

 
 
Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kapanıyor
Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kapanıyor
Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kapanıyor
Medyada Davutoğlu depremi! 'Hoca'ya destek veren o gazete kapanıyor

Bakmadan Geçme