MEHDİ, MESİH, DECCAL KAVRAMLARINA FETULLAH GÜLEN'İN YÜKLEDİĞİ ÇARPIK ANLAM ve MENSUPLARININ TUTUMU

FETÖ ele başı Fetullah Gülen Mehd, Mesih, Deccal kavramlarına nasıl bakıyor? Gülen'in bu kavramlara yüklediği çarpık anlam ve mensuplarının tutumunun analizi...

  • 3125

(VAROL YÜKSEL) (HABER PLATOSU)

Kamuoyu; Suriye’de yaşanan bir iç savaş gibi, Türkiye’de de bir iç savaş çıkarılarak kardeşinin kardeşe kırdırılması için planlanan 15 Temmuz me’şum darbe girişimi esnasında onca yaşanmışlıklara rağmen; FETÖ müntesiplerinin kemikleşmiş bir duruş göstererek hala bu yapıya bağlılıklarını göstermelerine, yapılan onca katliamları “acemice oynanan bir tiyatro” diye tasvir etmelerine hatta bir kısmının daha da ileriye giderek; “Tayyip beyin kendisine başkanlık yolunu açmak adına sergilediği bir oyun” diye nitelendirmelerine bir anlam verememektedir.

Oysa; “cahil” diye nitelendirilen, “bidon kafalı” diye aşağılanan, “göbeğini kaşıyan adam”denerek hakaret edilen benim sağduyu sahibi aziz milletimin kahraman evlatları; olayları ve olayların perde arkasında oynanan oyunları anında görerek çözmüş, emir ve talimat beklemeksizin alanlara inmiş, ölümü hiçe sayarak, alçak darbecilere gereken dersi vermiş ve darbecilere darbe yapmıştır.

Halk bu hadiseyi bu kadar çabuk çözmüşken, büyük çoğunluğu sözüm ona akademik unvan sahibi, büyük makam ve mevkileri işgal eden, omuzları kalabalık FETÖ mensupları nasıl olur da oynanan oyunların farkına varamamış olmalarını ve büyük resmi hala görememiş olmalarının sebebini merak etmektedir.

FETÖ mensuplarının olayları iyi analiz edememelerinde, olayların arkasını görememelerinde ve adeta hipnoza girmişçesine bir fikr-i sabite takılıp kalmalarında; bazı İslami kavramların içlerinin boşaltılması ve bu kavramlara farklı anlamların yüklenmesi ve küçük yaşlardan beri kendilerine ısrarla söylenmesinden ve dayatılmasından kaynaklandığını gördüm.

4 BÖLÜMLÜK ANALİZİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Bakmadan Geçme