Meslek örgütlerinden AA muhabirlerinin kaçırılmasına tepkiler

Anadolu Ajansı muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasına, meslek örgütleri tarafından kınama mesajları gelmeye devam ediyor.

  • 854

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde haber takibi yaptıkları sırada PKK'lılar tarafından kaçırılmasına, meslek örgütleri tarafından kınama mesajları gelmeye devam ediyor.

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, yaptığı yazılı açıklamada, 'Kamuoyunu aydınlatma görevini yürüten basın mensuplarının görevleri başında maruz kaldıkları muameleyi kınıyoruz' ifadelerini kullandı.

Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği'nden (UMED) yapılan açıklamada ise PKK, 'PR peşindeki arsız örgüt' olarak nitelenerek, 'Son dönemde yaptığı acımasız saldırılarla gerçek ve arsız yüzü bir kez daha ortaya çıkan terör örgütü PKK, saplandığı hendekten çıkış yolu için bu kez gazetecileri hedef aldı' ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamada, her fırsatta barış ve özgürlükten dem vuran, masum insanlara yaşam hakkı tanımayan örgütün, haber alma özgürlüğüne de kastettiğinin bu olay ile bir kez daha ortaya çıktığı belirtilerek, 'UMED olarak meslektaşlarımıza ve Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu vesile ile terörü bir kez daha lanetliyoruz' görüşüne yer verildi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da PKK terör örgütünün gazetecileri kaçırmasının büyük bir suç olduğunu ifade ederek, 'PKK'nın, bu kirli savaşının sivillere kadar uzandırdığını belirterek tek amaçları görevlerini yapmak olan, ekmeğini bu işten kazanan gazetecileri kaçırması büyük bir suçtur. Bu insanlık suçunu kınıyoruz' ifadelerine yer verdi. ,

'Sessiz kalanları ayıplıyor ve kınıyoruz'

Medya Derneği'nden yapılan açıklamada ise 'Meslektaşlarımızı kaçıranları lanetliyoruz. Terör örgütleri artık anlamalıdır ki bu neviden saldırılar gazetecileri gerçeği aramaktan ve özgürce haber yapmaktan alıkoyamayacak beyhude çabalardır' değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada Türkiye'de terörün medyaya, demokrasiye ve özgürlüklere yönelik tehditler arasında başı çektiği vurgulanarak, 'Terör örgütleri gazetecileri hedef almakta, mesleklerini yapmaktan alıkoymaya çalışmaktadır. Buna karşılık bu saldırılar uluslararası medya, meslek kuruluşları, kimi siyasiler, güdümlü sivil toplum örgütleri ve gazeteciler tarafından adeta görmezden gelinmektedir' ifadelerine yer verildi.

Meslektaşlarının kaçırılmasında haber değeri bile görmeyen medya kuruluşları ile bu konuda sorumlu ve ortak bir tavır sergilemekten çok uzak olan gazeteci örgütleri kınanan açıklamada şunlar kaydedildi:

'Terör örgütlerini sevimli göstermek, sıradanlaştırmak ve desteklemek için canhıraş bir çaba sarf eden, bu uğurda mel'un terör eylemlerini yok saymak dahil her türlü çarpıtmayı normal sayan, terörün sivillere ve medyaya yönelik tehditleri karşısında sessiz kalan bütün siyasi ve sözde sivil oluşumları bir kez daha ayıplıyor ve kınıyoruz.'

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme