MHP'de genel başkanlık için yarışan 3 isim soruları cevaplandırdı

MHP'de Genel başkanlık için adaylığını açıklayan Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ Haber Türk televizyonundaki Teke Tek programında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplandırdı.

  • 1184

MHP Genel Başkanlığı için aday olacaklarını açıklayan Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, Haber Türk televizyonundaki Teke Tek programında gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplandırdı.

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, genel merkezin "kurultay yaptırmama" yönündeki açıklamalarını eleştirdi. Parti içi demokrasinin çalıştırılması gerektiğini belirten Oğan, "Olağan ya da olağanüstü kongreyi istemeye yetkili organlar Anayasamızda ve siyasi partiler yasasında bellidir; ya MYK isteyecek ya genel başkan ya da delegeler isteyecek. Delegeler istemiş, 'Ben yaptırmam' diyor. Sizin olağanüstü kurultay yapma yetkiniz var ama yaptırmama yetkiniz yok" dedi.

Mevcut parti yönetimin başarısız olduğunu ve 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının da Türk milliyetçilerinin önüne başarı gibi sunulmaması gerektiğini ifade eden Oğan, "Yüzde 16'ya başarı demek bizim kitabımızda yok" görüşünü dile getirdi. Oğan, bugün MHP'nin alması gereken oyun en az yüzde 30 olması gerektiğine işaret etti.

Oğan, MHP'de "paralel yapılanmaya" izin vermeyeceklerini bir kez daha yineledi.

"Yenilenme şart"

Mahkeme yoluyla kongre yapmanın kendilerinin en son isteyeceği şey olduğunu ancak buna mecbur kaldıklarının altını çizen Koray Aydın, hukukun her şeyin belirleyicisi olduğunu ve kongre sürecinin başladığını kaydetti. Aydın, bu davanın içlerine çok sinmediği görüşünü yineledi.

"Bir parti kendisine oy veren milyonları harekete geçirmeden büyük hedeflere yürüyemez" diyen Aydın, partinin asla başkalaşmadan kendi kökleri üzerinden büyümesini istediklerini söyledi.

7 Haziran seçimlerinden sonra Bahçeli'nin düşüncesine tersine AK Parti ile koalisyon yapılması gerektiğini savunan Aydın, Bahçeli'nin muhalifleri "paralelci" olarak suçlaması konusunda, "Benim hiçbir alakam olmadığını kendisi de bilir. Şahsen ben üstüme alınmıyorum" görüşünü dile getirdi.

"Genel merkez izole edildi"

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ise "Şu anda MHP Genel Merkezi, ülkücü hareket tarafından izole edilmiş durumda" dedi. Özdağ şunları söyledi:

"Şu anda MHP Genel Merkezi, ülkücü hareket tarafından izole edilmiş durumda. Yani genel merkezin arkasındaki sosyal taban desteği MHP'ye destek veren bütün seçmen kesimleri içerisinde yüzde 5'e inmiş, yani ülkücülerin yüzde 95'i MHP'de bir değişim istiyorlar."

Bakmadan Geçme