MHP'de kongre süreci mahkeme kararıyla tedbiren durduruldu

MHP'de Genel Merkez'le muhalifler arasındaki hukuk savaşı sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nde 15 Mayıs'ta yapılması planlanan olağanüstü kongre süreci durduruldu

  • 1050

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği olağanüstü kongre kararı sonrası MHP Genel Merkezi, kararı Yargıtay'a götürmüştü. Yargıtay'dan karar gelene kadar MHP'de kongre süreci tedbiren durduruldu.

Kongre sürecinin durdurulduğuna dair MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk'ten açıklama geldi.

Öztürk, "Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya'da delegelerin başvurularını değerlendiren Asliye Hukuk Mahkemeleri, kurultay süreci için ihtiyati tedbir kararı aldı" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, karara ilişkin açıklama yaptı. Semih Yalçın şöyle dedi:

"Esasında daha önceki açıklamalarında da izah ettiğimiz gibi genel merkezimiz Yargıtay'a başvuruduğu andan itibaren sürecin durması gerekiyordu. Muhalifler acul davranarak kongre tarihi tespitine çalıştılar. Arkadaşlarımız ihtiyati tedbir talebini mahkeme kabul etti. Mahkeme kararları çok net ve yerindedir. Ankara'da hakimler var. Yargıtay'da da hakimler var."

Semih Yalçın geçtiğimiz hafta da kongre süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. 

YALÇIN’ın “Yargıyı Politikaya Alet Ederek MHP’yi Olağanüstü Kurultaya Götürme Çabaları” hakkında yapmış olduğu yazılı basın açıklaması şöyleydi;

"Devleti ele geçirmeye çalışan malum cemaatin, bütün kurumlara sızmak suretiyle kadrolaştığının ve devleti ele geçirmeye çalıştığının ortaya çıkması üzerine bir süreden beri bu örgütüne dönük operasyonlara hız verilmiştir. Bunun üzerine; düne kadar iktidar partisi bünyesine yapışarak bir tufeyli gibi devlet ve millet imkânlarını hortumlayan paralel yapıya hizmet eden kimse ve gruplar, kendilerine yeni bir melce ve siyasi şemsiye arayışına girmişlerdir."

Muhalifler ise 15 Mayıs için hazırlaklarını sürdürüyor.

KURULTAY İÇİN GAZETELERE İLAN VERİLDİ

MHP olağanüstü kongresinin 15 Mayıs Pazar günü Anadolu Otel Esenboğa Termal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesisleri’nde yapılmasına ilişkin ilan gazetelerde yayımlandı.

MHP Çağrı Heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç imzasıyla gazetelerde yayımlanan ilanda, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti’nin 18 Nisan’da yaptığı toplantıda, büyük kongre üyelerinin olağanüstü toplantıya çağrılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Olağanüstü Büyük Kongre’nin 15 Nisan Pazar günü saat 10.00’da Anadolu Otel Esenboğa Termal ve Kongre ve Kültür Merkezi Tesisleri’nde toplanmasına karar verildiği, çoğunluğun sağlanamaması halinde 22 Mayıs’ta aynı yer ve saatte yapılacağı belirtilen ilanda, kongre gündemine ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"Yoklama ve açılış, kongre divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Genel Başkan’ın açılış konuşması, MHP tüzüğünün 63. maddesinin dördüncü fıkrasının ’Bu toplantılarda Büyük Kongre delegelerinin en az yirmide birinin teklifi ile gündemdeki sıranın değiştirilmesi veya bir konunun gündeme alınması talep edilebilir. Olağanüstü toplantılarda Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu seçimi yapılabilir’ şeklinde değiştirilmesi yönündeki teklifin görüşülmesi ve karara bağlanması, dilek ve temenniler, kapanış."

Bakmadan Geçme