Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı: 1 şehit, 2 ölü, 40 yaralı

Mardin'in Midyat ilçesinde emniyet müdürlüğüne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. İlk gelen bilgilerie göre 1 polis şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti. Aralarında polislerin de olduğu 40 kişi yaralandı

Saat 10.50 sıralarında Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Büyük bir gürültünün yaşandığı patlamada 1 polis şehit oldu, 2 sivil öldü ve 40 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken meydana gelen şiddetli patlama nedeniyle emniyet müdürlüğü binası ve yaklaşık 1 kilometre mesafedeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

 

Patlama sonrası olay yerinden silah sesleri de yükseldi.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Polis ve asker çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Terör saldırısının hafif ticari araçla yapıldığı belirtildi.

Saldırganın kullandığı araçla önce Emniyet Müdürlüğünün kapısına yöneldiği, içeri giremeyince de aracı infilak ettirdiği ifade edildi. 

Saldırıda canlı bomba da yaşamını yitirdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA: KATİL PKK ÖRGÜTÜDÜR


Dün İstanbul Fatih Vezneciler’de çevik kuvvet polisini taşıyan araçlara düzenlen bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında yarananları tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım'dan, Midyat'taki terör saldısına ilişkin açıklama geldi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Midyat Emniyet Müdürlüğüne yönelik bomba yüklü araç saldırısında  1’i polis 2’si sivil olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiğini 30 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yıldırım, şunları kaydetti:

“Allah'tan alınan tedbirler, bariyerler vesilesiyle çok çok büyük bir patlayıcı olmasına rağmen, tabii yaralananlar oldu çok sayıda. 30 küsur yaralımız var. Maalesef şu ana kadar teyit edilen şekliyle 1 polis, 2 vatandaş olmak üzere 3 vefatımız var. Bununla ilgili de son durum budur.”

Soruları da yanıtlayan Yıldırım, "Katil PKK örgütüdür. Bu bizi şaşırtmadı. Ama yavaş yavaş çemberleri daraltıyoruz, hem şehirde hem kırsalda üzerlerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz" dedi. 

Binali Yıldırım, "Terörle mücadele, çetin ve kararlılık gerektiren bir şeydir önünüzde arkanızda sağınızda solunuzda -bizler gibi sizler gibi insan kılığında- bu katiller var. Vatandaşlarımıza zarar vermemek adına titiz çalışma yapıyor emniyet kuvvetlerimiz" diyerek emniyete haksız eleştirilerin yöneltildiğini, polisin şehirlerde buna benzer yüzlerce olayı önlediğini ancak bunu kamuoyunun bilmediğini ifade etti.

Yıldırım, "Türkiye'nin gündeminden çıkması için canla başla askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak, bir ve beraber olarak gece gündüz bu amansız mücadeleyi yapacağız. Sadece terör gruplarına karşı değil onların içeriden ve dışarıdan arkalarını sıvazlayan, destek veren bütün unsurlara da aynı şekilde tavizsiz gereken her şeyi yapacağız.” ifadesini kullandı.

YAYIN YASAĞI GELDİ 

Başbakanlık tarafından, Mardin’in Midyat ilçesindeki terör saldırısına ilişkin olarak Başbakanlık'ın talebi üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) yayın yasağı konuldu.

RTÜK’ün  internet sitesine konulan “08.06.2016 Midyat’taki Patlamaya İlişkin Başbakanlığın Yayın Yasağı” başlığı ile konulan yazılı açıklamada, “6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7 nci maddesinde “Milli Güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda” geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir.” paylaşımı yapıldı.

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

 “08 Haziran 2016 tarihinde Mardin İli Midyat İlçesinde  gelen meydana gelen patlamanın da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili olarak Başbakanlığın 08.06.2016 tarih ve 01889 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür.

 Medya hizmet sağlayıcıları anılan patlamaya ilişkin olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun’da ve diğer Kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uyulması, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlardan kaçınılması ve bu çerçevede;

 Yayın yasağı; patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara, olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.” 

Bakmadan Geçme