Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı sona erdi: Gündem terör!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 65. hükümetin ilk Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na terör konusu damga vurdu

  • 1513

4 yeni ismin katıldığı toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık yaptı. Binali Yıldırım, ilk defa MGK toplantısına başbakan sıfatıyla katıldı. Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Veysi Kaynak ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ilk kez kurul üyesi olarak MGK toplantısında yer aldı.

14.30’da başlayan MGK toplantısı, saat 20.00 sıralarında bitti.

Toplantı 5,5 saat sürdü.

MGK SONRASI YAZILI AÇIKLAMA

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler, terör ve teröristle mücadelede gelinen aşama, milli güvenliğimizi tehdit eden ve bir terör örgütü olan paralel devlet yapılanmasına karşı alınan tedbirler görüşülmüştür.

Devletin hukuk sınırları içinde, kararlılık ve hassasiyetle yürüttüğü operasyonlar neticesinde, halkın desteğini alamayan ve teslim olmaktan başka çaresi bulunmayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olmayacağı vurgulanmıştır.

Bölücü terör örgütünün Suriye kolu olan PYD/YPG'nin Prag, Stockholm, Berlin ve Paris'te temsilcilik açmasına izin verilmesinin, ülkemizi kana bulayan teröristlere imkan ve cesaret verdiği, bu tutumun dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağını, verilen kararın yeniden değerlendirilmesinin Türkiye tarafından beklendiğinin altı çizilmiştir.

DAEŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ile bu örgütün ülkemize yönelik saldırıları, kapsamlı şekilde değerlendirilmiş, terörden arındırılmış güvenli bölge ile uçuşa yasak bölge uygulamasının gerekliliği bir kez daha ortaya konmuştur."

Bakmadan Geçme