Müezzinoğlu: Sıkıntılarımızı dinamik bir şekilde aşacağımıza inanıyorum

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, 'Zorluklarımız var sıkıntılarımız var ama bütün bunları dinamik bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyorum' dedi.

  • 1037

ANKARA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, 'Özellikle son döneme baktığımızda gerek içerideki PKK, gerek Suriye'nin içindeki kargaşanın getirdiği sorunlar, gerekse PYD'nin bu anlamda Rusya'nın farklı boyutlarıyla devreye girmesiyle zorluklarımız var, sıkıntılarımız var ama bütün bunları dinamik bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyorum' dedi.

Başkentte dün meydana gelen terör saldırısına ilişkin A Haber'de canlı yayına katılan Müezzinoğlu, açıklamalarda bulundu.

Şehitlere Allah'tan rahmet ve ailelerine sabır dileyen Müezzinoğlu, ülke olarak zor süreçler yaşandığını, milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu, soğukkanlı, sağduyulu, dinamik olunması gerektiğini belirtti. Müezzinoğlu, 'Geleceğe de birlik ve beraberlik içinde bütün bunları aşabilme iradesini koymaya ihtiyacımız var” ifadesini kullandı.

'Bu millet çok badireler atlatmış bir millet. Bu milletin duruşundan rahatsız olan çok farklı düşmanlarımız var' diyen Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Özellikle son döneme baktığımızda gerek içerideki PKK, gerek Suriye'nin içindeki kargaşanın getirdiği sorunlar, gerekse PYD'nin bu anlamda Rusya'nın farklı boyutlarıyla devreye girmesiyle zorluklarımız var, sıkıntılarımız var ama bütün bunları dinamik bir şekilde, birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyorum. Yaralarımızı ziyaret ettik, bugün Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımızla ziyaretleri yaparken eşlik ettim. Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, mutluluklarsa paylaşıldıkça çoğalır. Biz inşallah birlik ve beraberlik içinde yine bu ülkenin, bu milletin mutluluklarını paylaşarak büyüteceğimiz, mutluluklarını inşallah hep birlikte oluşturacağız.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Müezzinoğlu, 'Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun söylemini açıkçası bu ortamda bir şey söylemek istemiyorum, söylenecek çok söz bulunabilir. Anamuhalefet partisinin Genel Başkanı'nın bu durumlardaki dinamiklerinin ve duruşunun sağlıklı, milletin duruşuyla örtüşen bir duruş olsa esasında Türkiye bu sorunların birçoğunu çok daha kolay aşabilir' dedi.

Ankara'daki terör saldırısında yaralı ve taburcu olanlara ilişkin de bilgi veren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

'Şimdi yoğun bakımda 6 vakamız var... Buse'nin durumu biraz riskli, tabi göz kaybı var, bir gözünde görme kaybı var, yoğun bakım koşullarında tedavisi devam ediyor. Duamız, Buse'yi hekimlerimiz ailesine, sevdiklerine teslim etsin sağlıklı bir şekilde ve inşallah hayata tutunsun. Yaralılar arasında tek çocuk var. Yaralı çocuğumuz da 4,5 yaşında, kreşten herhalde alındığı için o ortama denk gelmiş. Ben kendisine şifa diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. İnşallah ailesiyle birlikte yine geleceğe umutla sarılacak noktaya gelir.'

Bakan Müezzinoğlu, hastanede yatarak tedavi olan yaralı sayısının bu akşam itibariyle 20'nin altına inebileceğini ifade ederek, 'Servislerdeki hastalarımız daha fazla cam kırığı veya işte çarpma veya bir maddenin çarpması gibi sıyrık, dikiş atılması gereken veya alçıya alınmış, eklemden cam parçası çıkartılmış. Bunlar, süreç içinde normal yoluna girebilecek vakalarımız veya taburcu edilecek vakalarımız. Yoğun bakımdakilerle ilgili yarın daha rahat konuşabiliriz, ama hayati tehlike anlamında inşallah Buse dışında yok. Onun da hayata tutunabileceğini ümit ediyoruz' açıklamasında bulundu.

'Üç zırhlı ambulansımızı 20 gün önce gönderdik'

'Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'nun da iki yeğeninin de yaralılar arasında olduğuna dair kendisinin bir açıklaması var, onların durumuyla ilgili bilginiz var mı?' sorusuna Müezzinoğlu, 'Şu anda ayaktan veya tedavisi olup da taburcu edilenler arasında görünüyor. Dolayısıyla, sıyrık ve ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde evlerine, ailelerine gönderildi' yanıtını verdi.

'Bir general ve eşinin hafif de olsa yaralı olduğunu öğrenmiştik. Doğru mu?' sorusu üzerine de Müezzinoğlu, 'bunun doğru olduğunu ve muhtemelen bu saatlerde taburcu olduklarını ya da olacaklarını' belirtti.

Müezzinoğlu, saldırıyı düzenleyen teröristin kimlik tespitinin yapılıp yapılmadığına ilişkin, 'Burada önemli olan parmak izi. Bulunan parçalar büyük oranda çok parçalı olunca el ve parmak bulununca hemen hızla kimlik tespiti yapıldı' dedi.

'Siz birlik ve beraberliğin altını birkaç defa çizdiniz, ancak TBMM dün ortak bir deklarasyon yayınlayamadı. Üç partinin onayına karşılık bir partinin onay vermemesi nedeniyle bir ortak deklarasyon yayınlanmadı. Böyle bir ortamda bile bir ortak deklarasyon yayınlanamamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusu üzerine Müezzinoğlu, şunları belirtti:

'Türkiye'nin zaten son dönemde özellikle Temmuz ayından bu yana yaşadığı bu terör eylemlerinin süreçlerine baktığımızda ne yazık ki bu ortak metne imza atmayan HDP'nin duruşu zaten Türkiye'nin bu anlamda sıkıntılarının özünü oluşturuyor. Yani 'sırtımı Kandil'e dayadım' diyen bir anlayış veya bu ülkenin birlik, beraberliği, bütünlüğü aynı bayrağın altında geleceğe güvenle bakmada sıkıntılı olan bir siyasi partinin duruşu, esasında Türkiye'nin neredeyse artık temel sorunu olmaya başladı.'

Terör olaylarının yaşandığı bölgelerde zırhlı ambulansların hizmet vermeye başlayıp başlamadığına ilişkin soruya Müezzinoğlu, 'Üç ambulansımızı yaklaşık 20 gün önce gönderdik, 16 ambulans da önümüzdeki günlerde göndereceğiz. Çünkü, onlar zırh giydirme sürecinde yani göndereceğiz' karşılığını verdi.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan

www.haberplatosu.com

Bakmadan Geçme