Nasuhi Güngör görevden alındı

TRT Haber ve Spor Yayınları Daire Başkanı Nasuhi Göngör'ün görevinden alındığı haberi Ankara kulislerine düştü.

  • 10836

(HABER PLATOSU - ÖZEL)

TRT Haber ve Spor Yayınları  Daire Başkanı Nasuhi Göngör'ün görevinden alındığı haberi Ankara kulislerine düştü.

Yıllardır TRT’de Haber Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Nasuhi Güngör’ün görevden alındığı bildiriliyor. Güngör’ün kendisine sözlü olarak tebliğ edilen kararın ardından yıllık izne çıktığı  öğrenildi.

Nasuhi Göngör, TRT Haber Dairesi Başkanlığı görevine Bülent Arınç döneminde getirilmişti.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın göreve geldiği günden bu yana Güngör'ü istemediği, yetkilerini ve hareket alanını daralttığı medya kulislerinde yoğun olarak konuşuluyordu.

AKDOĞAN’DAN KURTULMUŞ’A KAYDIRILMIŞTI

TRT, AA, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü daha önce Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a bağlıydı. Yeni hükümette bu kurumlar Akdoğan’dan alınarak Numan Kurtulmuş’a bağlandı. Kurtulmuş’un kendine bağlı kurumların en tepesindeki isimlerden ‘boş tarihli istifa’ dilekçesi istediği iddiaları geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

NASUHİ GÜNGÖR, "ERDOĞAN'I İŞ BAŞINA ABD'DEKİ YAHUDİ LOBİSİ GETİRDİ" DEMİŞTİ

2013'te Gülen Cemaati ile AK Parti arasında kavga çıkınca Nasuhi Güngör, cemaatin TRT'deki adamlarını tasfiye eden bürokratlardan biri olmuştu, "paralel yapı ile mücadele" başlatmıştı.

Bu yüzden Nasuhi Güngör'e diş bileyen cemaat de aleyhte haberlere başlamıştı.

Yeniçağ gazetesinin manşetine Nasuhi Güngör'ü taşıması da cemaat için gollük bir pastı.

Yeniçağ, AK Parti camiasında çok az kişinin bildiği bir vakayı arşivlerden bulup gündeme taşımış, Nasuhi Güngör'ün, Recep Tayyip Erdoğan karşıtı kitap çıkardığını faş etmişti.

Samanyoluhaber.com da bu haberi ballandıra ballandıra işlemişti.

İşte o haber:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplumun bazı tesimlerini mesnetsiz olarak MOSSAD ajanı olmakla suçluyor. Kendisi için, iktidar uğruna İsrail'e 'AKP İsrail ve ABD politikalarına asla ters düşmeyeceği’ yolunda garanti verdi minvalinde kitap yazan Nasuhi Güngör'ü ise her fırsatta övüyor.  

Yeniçağ Gazetesi, tam da bugün ilginç bir tevafuk sayılabilecek başlıkla çıktı. Tayyip Erdoğan'ın kürsüden birilerini mossad ajanı ilan ettiği gün manşetine, 2001 yılında kendisi hakkında oldukça ağır eleştiriler içeren kitabın yazarı TRT haber'in başındaki nasuhi güngör'ü taşıdı.

YAYINDA ÖVDÜ AMA...

Erdoğan TRT Haber'de önceki akşam katıldığı programda Başkanlık sistemi tartışmaları sırasında Nasuhi Güngör’ü örnek vermiş ve şunları demişti:

“Başkanlık sistemiyle ilgili asıl konu şudur. Nasuhi Güngör’e bakın mesela. Güvendiğimiz bir isim olduğu için TRT’deki görevi için kendisi hükümet tarafından kaç kere atandı, en az 2-3 kere. Çünkü siz atama yapıyorsunuz, mahkeme iptal ediyor, peşinden hükümet bir kez daha atama yapıyor. O sırada kurumu düşünün. Kurum içi hiyerarşi alt üst oluyor” .

NASUHİ GÜNGÖR NELER NELER YAZMIŞTI

Erdoğan’ın örnek olarak verdiği Nasuhi Güngör, Yeniçağ'daki habere göre “Tayyip Erdoğan’ı işbaşına Amerika’daki Yahudi lobisi getirdi” demişti. Güngör, 2001 yılında yazdığı ’Yenilikçi Hareket’ isimli kitabında Erdoğan’ın 18 Temmuz 2001’de israil Büyükelçisi David Sultan’la bir görüşme yaptığını ve ona ’Yeni oluşacak partinin İsrail ve ABD politikalarına asla ters düşmeyeceği’yolunda garanti verdiği konuşulup yazıldığını iddia ediyor*. Güngör, “Bu David Sultan, uzun yıllar İsrail ordusunda görev yaptıktan sonra Dışişleri kadrosuna alınan azılı bir İslam düşmanıydı” diyor.  

KİTABI NASIL BULACAKSINIZ?

Şimdilerde bu kitaba ulaşmak çok zor, zira basımı yok. Çünkü yazarının yok etmek istediği, okuyucunun da ısrarla aradığı belki de tek kitap. Bir ihtimal Milli Görüş Camiasından edinebilirsiniz, zira şimdilerin AKP Genel Başkan yardımcısı Numan Kurtulmuş HAS Parti Genel Başkanı iken kitabı 20 bin kadar bastırıp teşkilatına dağıtmıştı...

*(Yenilikçi Hareket/Nasuhi Güngör S.97)

 

NASUHİ GÜNGÖR KİMDİR?

1968 yılında Kırşehir/Mucur'da doğdu. Ankara Üniversitesi SBF Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Çeşitli gazetelerde muhabir, haber müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı.

 

Milli Gazete ve Gerçek Hayat Dergisi’nde yazılar yazdı. 2009 seçimlerine kadar Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'ın danışmanlığını ve seçim kampanyasını yönetti.

 

Star Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyor.

 

Evli ve iki çocuk babası olan Güngör’ün “İpin Ucundakiler” ve “Yenilikçi Hareket” adında kitapları bulunuyor.

Nasuhi Güngör görevden alındı
Nasuhi Güngör görevden alındı
Nasuhi Güngör görevden alındı

Bakmadan Geçme