Nusaybin teröristlerden temizleniyor

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon kararlılıkla sürdürülüyor.

  • 471

MARDİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 2 hafta önce başlatılan operasyon sürüyor. 

Bugüne kadar 107 teröristin etkisiz hale getirildiği, 221 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 96 barikatın kaldırıldığı müşterek operasyon, özellikle Fırat, Dicle ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde yoğunluk gösteriyor.

Söz konusu mahallelerde çembere alınan terör örgütü mensuplarıyla aralıksız mücadele eden güvenlik güçleri, teröristlere sık sık "teslim olun" çağrısı yapıyor. Teröristler ise gizlendikleri evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden ateş açıyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.

Bomba imha uzmanları da teröristlerden temizlenen bölgelerdeki el yapımıpatlayıcıları tespit edip imha ediyor.

Tahliye işlemleri sürüyor

Terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle ilçedeki binlerce vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kalarak başka il ve ilçelere yerleşti, imkanı veya gidecek yeri olmayanlar ise yaşamını evlerinde sürdürüyor.

Evlerinden çıkmak isteyen ve güvenlik güçlerinden yardım talebinde bulunan 486 vatandaş, asker ve polisler tarafından tahliye edildi.

İlk etapta ilçedeki spor salonuna götürülen

Bakmadan Geçme