Öğrencilerinin başını açtırmayınca emekli olmak zorunda kaldı

ÇOMÜ'de 28 Şubat sürecinde öğretim görevlisi olarak çalışan Tonka, kız öğrencilerinin başını açtırmadığı için soruşturma geçirdiğini ve baskılar sonucu emekliye ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

  • 824

ÇANAKKALE 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) 28 Şubat sürecinde öğretim görevlisi olarak çalışan Bünyamin Nami Tonka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinde vatanını sevenlerin üniversitelerden atıldığını söyledi.

O dönem ilahiyat fakültesi ve imam hatip lisesi mezunlarının yanı sıra dini ön plana alan ve milli duruşu bulunan birçok kişinin takibata uğradığını anlatan Tonka, şöyle konuştu:

"Gazeteciler geliyorlar ve diyorlar ki 'Bir sınıfta ders yapılırken çekelim de yayınlayalım.' Ders anlatırken kapı açıldı, bütün kameralar ve basın mensupları, çocukları başörtülü görüntüledi. Ertesi gün basında bunlar çıkınca rektör benimle ilgili soruşturma açtı. Tabii bölüm başkanı yardımcı doçent arkadaş da büyük bir üzüntü içinde bana geldi. 'Bana kim soruşturma açacak?' dedim. Dekan Bey'in adını söyledi. 'Yürü gidiyoruz' dedim. Dekana, 'Siz hangi hakla soruşturma açıyorsunuz?' dedim. Dekan Bey de 'Tamam Bünyamin Bey, bir şey yapmayacağız' dedi ama arkasından bir baktım ki soruşturmalar geldi. O dönem içinde rektör yardımcıları ve dekanlar da ellerinde kılıçlarıyla sanki çift tarafı kesiyor. Ne kadar milliyetperver, mütedeyyin (dindar) akademik personel varsa bunların hepsine zulüm ettiler."

Olaylar yüzünden emekliye ayrılmak zorunda kaldığını belirten Tonka, "Bin 128 akademisyenin imza toplaması, 28 Şubat'ın uzantısıdır ve hala devam ediyor. Bunlarla ilgili tedbir almak lazım. Bu konuda daha keskin olmak gerekiyor" dedi.

 

Bakmadan Geçme