'Paralel yapının destekçilerine asla geçit vermeyeceğiz'

Fenerbahçe Kulübü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin 'Futbolda şike' soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

  • 1315

Fenerbahçe Kulübü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) "Futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yürütülen soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul merkezli 28 ilde düzenlenen operasyonda, 43 şüpheli gözaltına alınırken, Fenerbahçe Kulübü, operasyonla ilgili resmi sitesi üzerinden bir açıklama yayımladı.

Şike davasında yargılanan başta Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere kulüp çalışanlarının beraat etmesiyle verdikleri mücadelenin bitmediğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları ile başlatılan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen '3 Temmuz Kumpas' operasyonu, Fenerbahçe tarihinin en önemli kilometre taşlarından biridir ve tarihte yerini alacaktır. İllegal yapının başyapıtı olan 3 Temmuz operasyonunun, ilk gününden itibaren en yüksek sesle, yapılanın basit bir şike operasyonu olmadığını, bunun siyasi bir dava olduğunu, memleketin elden gittiğini haykırırken bizlerin ve kulüplerinin yanında olan, çatışma pahasına yolunu değiştirmeden köprüye çıkmak için yürüyen büyük taraftarımız, dava arkadaşlarımız bilmelidir ki mücadelemiz henüz sonuçlanmamıştır."

'Sürecin takipçisi olacağız'

Yürütülen soruşturmanın sonuna kadar takip edileceği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu aşamadan itibaren büyük taraftarlarımızla, kulübümüze bu zulmü yaşatanlar yargı önünde hesaplarını verene, haklarında layık oldukları yargı kararı hüküm edilene kadar, yani son güne kadar bu sürecin takipçisi olacağız. Herkes bilmelidir ki kimseden korkmuyoruz. Sonucu ne olursa olsun, süreç içinde emniyetin de, adliyenin de önünde olacak, paralel yapının destekçilerine asla geçit vermeyeceğiz."

Açıklamada, Paralel Devlet Yapılanması mensuplarının amaçlarına ulaşamayacağı vurgulanarak, "Gerek ülkemize musallat olan terör belasının ve gerekse paralel devlet yapılanmasının mensupları, bunların işbirlikçileri ve değişik amaç ve düşünceler ile bunlara yardım ve yataklık edenler bilmelidir ki sizler asla başaramayacaksınız." denildi."

Mosturoğlu: "Mücadelemiz bitmeyecek"

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, 3 Temmuz'dan bu yana süren mücadelelerinin bitmeyeceğini söyledi.

Radyo Fenerbahçe'ye açıklamada bulunan Mosturoğlu, "Yargılamanın ilk gününden beri söylediğimiz konuların bugün vücut bulması, gözle gözükür, elle tutulur olması, tabii ki bizi mutlu ediyor. Umarım bu süreç burada kalmaz. Sayıları duyuyorum ve bazı isimler de kamuoyuna yansıyor. Bu isimlerin dışında bilerek veya bilmeyerek bu kumpasa yardımcı olanlar, bu kumpası sevenler, bundan medet umanlar oldu. İnşallah bunlar da ortaya çıkar." ifadelerini kullandı.

Yapılan mücadelenin şahısların mücadelesinden ziyade tüm camianın mücadelesi olduğunu vurgulayan Mosturoğlu, "Mücadelemiz bitmeyecek. Bu mücadele şahısların mücadelesi olmaktan ziyade Fenerbahçe camiasının mücadelesidir. Fenerbahçe camiası bu davaya sahip çıktığı ve bu davanın arkasında durduğu sürece bu dava ile Fenerbahçe'nin bileği bükülmez." değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme