PKK hamisi HDP'den Zaman'a tam destek, Saray ve hükümete tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile zıt kutuplara savrulan Fetullah Gülen ve ekibi, 7 Haziran 2015 seçimi öncesi ve sonrasında 'ortak düşman'a karşı HDP ile iş birliğine girişmişti. O iş birliği hala sürüyor olmalı ki bugün terör örgütü hamisi HDP'den, Zaman'a kayyum atanmasına sert tepki geldi.

  • 1415

(HABER PLATOSU - ÖZEL)

Türkiye, FETÖ/PDY olarak isimlendirilen Fetullah Gülen ve ekibi ile mücadelede bugün yeni bir sürece girdi. Tabiri caiz ise "paralel ile mücadele"de bugün, yeni bir "level"a geçildi; Fetullah Gülen'in amiral gemilerinin başında gelen Zaman gazetesi de bugün "kamu" şemsiyesine dahil edildi.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebini değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, gazetenin bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik'e kayyum atanmasına hükmetti.

Bu karara en büyük tepkilerden birini terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'den geldi.

7 Haziran 2015 seçimleri öncesi ve sonrası "ortak düşman" Recep Taypip Erdoğan ve AK Parti'ye karşı "güç birliği" yapan "Cemaat" ve HDP/PKK, arasındaki iletişim üst seviyede devam ediyor olma ki HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Meclis'te yaptığı konuşmada Zaman'a arka çıkarken Saray'a, AK Parti'ye ve hükümete saydırdı durdu bugün.

İşte Baluken'in, bütçe maratonunun sürdüğü TBMM Genel Kurulundaki konuşması...

TBMM Genel Kurulu tutanaklarından bire bir yansıtalım:

 

İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) -

Sayın Başkan, Türkiye'de uzun süredir sorunlu bir alan olan basın özgürlüğü, AKP Hükûmetinin eliyle neredeyse bitirilme noktasına getirildi. Gün geçmiyor ki haber yaptığı için tutuklanan gazetecilerin, sokak ortasında darp edilen, işkenceye tabi tutulan, başına silah dayatılan basın emekçilerinin, birkaç muhalif cümle yazdı diye işinden olan, sansüre tabi tutulan gazetecilerin haberini almayalım; neredeyse bir rutin hâline getirildi. Sadece son birkaç hafta içerisinde İMC TV'nin ekranının karartılmış olması, yine Kanaltürk, Bugün TV başta olmak üzere, AKP'ye muhalif olan basın kurumları üzerindeki baskılar bütün Türkiye kamuoyunun takdirinde. Bugün de, basına yansıyan haberlere göre, Zaman Gazetesine kayyum atanmasıyla ilgili bir süreç gelişmiş durumda. Belli ki AKP Hükûmeti kendisinden farklı olan, muhalif bir çizgide yayın yapan bütün basın kurumlarını susturmaya çalışıyor. Biz, siyasi çizgisi ne olursa olsun, ideolojik içeriği ve basınla ilgili yayın ahlâkı ne olursa olsun, basın kurumlarına yönelik, Hükûmetin veya devletin ortaya koyduğu bu uygulamaları kabul edilemez buluyoruz, basın özgürlüğüne bir darbe olarak değerlendiriyoruz. AKP Hükûmeti, neredeyse, bütün Türkiye sahasını bir operasyon sahası hâline getirdi. Yani, siyasi soykırım operasyonları yapılıyor, belediye başkanları tutuklanıyor, askerî operasyonlarla insanlar katlediliyor, iş adamlarına, sermaye gruplarına yönelik operasyonlar yapılıyor, holdinglere el koyuluyor.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Toparlıyorum Sayın Başkanım.

BAŞKAN - Tamam Sayın Baluken, buyurun.

İDRİS BALUKEN (Diyarbakır) - Basın kurumlarına operasyon yapılıyor, yayınlar karartılıyor, o kurumlar kapatılıyor. Şimdi bu açıklamayı yaparken de yeni bir haber ulaştı elime, Sayın Mirgün Cabas'ın da işine son verilmiş. Gerçekten kınanması gereken bir durum. Halkların Demokratik Partisi olarak 7 Hazirandan beri bir darbe konseptinin ve darbe zihniyetinin işbaşında olduğunu söylüyorduk, işte, bu gelişmeler de bizi doğrulayan gelişmeler. Yani, farklı ve muhalif olan bütün kesimleri zorla, elindeki devlet gücüyle baskılamaya çalışmak, susturmaya çalışmak, tasfiye etmeye çalışmak darbenin ta kendisidir. Tam da bu noktadan bu darbe anlayışını bir kez daha kınadığımızı buradan ifade etmek istiyorum. Basın özgürlüğüyle ilgili hem Sarayı hem AKP Hükûmetini bu yanlış tutumdan vazgeçmeye çağırıyorum.

BAŞKAN - Teşekkür ederiz Sayın Baluken.

Bakmadan Geçme