Reina saldırısının Noel ile bağlantısı neydi?

39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısında gerçek neydi? Yılbaşı-Noel kutlamasını yapanlarla, buna karşı olanlar arasındaki bir gerilimin ürünü müydü? Olayın perde arkasaı bu yazıda...

  • 2914

39  kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısında gerçek neydi? Yılbaşı-Noel kutlamasını yapanlarla, buna karşı olanlar arasındaki bir gerilimin ürünü müydü? Aslında bu gerilim, sosyal medyada hakarete dahi varmayan hafif yollu atışmalardan öteye giden bir şey değildi.

        Bizim inancımıza göre, masum insanların bu şekilde hunharca katledilmeleri, bırakın Türkiye’yi dünyanın neresinde olursa olsun, bütün insanlığı katletmek anlamına gelir.

        Bu tür sansasyonel terör eylemlerini içerdeki küçük tartışmaların ürünü gibi göstermek, küresel terörizme hizmet etmekten öteye gitmez.

        Sosyal medyada bir gazeteci bozuntusu hainin Ankara-Kızılay’daki canlı bomba eyleminden sonra attığı twiti dolaşıyor; “Türkiye’de kaosun artması hem kötü hem iyi olur. Daha 3-5 canlı bomba AKP Hükümetini tarihe gömer, bu da olayın iyi tarafı. Belki 100-200 insan ölür, tabi ki bu kötü tarafı. Fakat iyi sonucu için Millet serbestçe ölmek için sıraya girer.” Böyle bir ihanet var mı, bu nasıl bir psikopatlıktır anlamak mümkün değil.

Yazının tamamı için tıklayınız...

Bakmadan Geçme