'Reisçi' kanalda şok çıkış: AK Parti, Davutoğlu ile yoluna devam edemez!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadının CEO'su olduğu şirkete bağlı A Haber televizyon kanalında canlı yayında şok anlar... Toplumsal Hafıza programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında var olduğu iddia edilen ikilik iddialar konuşulurken çarpıcı cümleler kuruldu

  • 2065

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın ağabeyi Serhat Albayrak'ın CEO'su olduğu Turkuvaz Medya'nın televizyon kanalında şok...

Erdoğan'ı kayıtsız şartsız savunan, yani "Reisçi" bir yayın çizgisi izleyen A Haber Tv bu akşam sansasyonel anlara sahne oldu.

Toplumsal Hafıza programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında var olduğu iddia edilen ikilik iddiaları konuşulurken şok cümleler sarf edildi.

 Tartışmada son günlerde kimi çevrelerce pompalanan "AK Parti Davutoğlu ile yoluna devat etmeli mi etmemeli mi?" konusu gündeme geldi.

'Reisçi' kanalda şok çıkış: AK Parti, Davutoğlu ile yoluna devam edemez!

Star Gazetesi  yazarı ve eski TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör, "AK Parti artık Davutoğlu ile yoluna devam edemez" ifadesini kullandı.

Güngör özetle şunları söyledi:

"Türkiye'de siyasi boşluk var, Türkiye'de iki başlılık var. Başkanlık sistemiyle ilgili  sahici gündeme geçemediği için Türkiye bu durumda ve daha da açık konuşacağm, Türkiye'nin terörle mücadelesinde, paralel yapı ile mücadelesinde gayret etmesi gerekenler, gerçekten elini taşın altına koyması gerekenler bunu yapmıyorlar. Siyasi iktidar da bunu yeterince gündemine almıyor. Hükümet de yeterince gündemine almıyor. AK Parti de yeterince gündemine almıyor. 

Paralelle mücadeleyi de terörle mücadeleyi de çok daha aktif gündemlerine almak durumundalar.

Şimdi Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı olarak da Dışişleri Başdanışmanı olarak çok büyük hizmetler verdi ama bu benim kişisel görüşümdür, bu saatten sonra da isteyen istediğini söyleyebilir bununla ilgili... 

Türkiye'nin Suriye ile ilgili problemlerinde de Türkiye'nin Rusya ile devam eden ve benim niye devam ettiğini bir türlü anlayamadığım gerginlikle ilgili de hala çözüm üretilemiyor. Türkiye bu kuşatmayı yarmak zorunda. Türkiye bu ikili yapıdan kurtulmak zorunda. Ve açık söyleyeyim; Sayın Ahmet Davutoğlu ile artık bu mesele devam edemeyecek bir noktaya gelmiştir. AK Parti kendisine bu anlamda yeni bir yol aramak zorundadır, Türkiye kendisine yeni bir çıkış aramak zorundadır."

Nasuhi Güngör'ün sözlerine Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'den sert tepki geldi.

Arseven,  Güngör'ün, "Sayın Ahmet Davutoğlu ile artık bu mesele devam edemeyecek bir noktaya gelmiştir. AK Parti kendisine bu anlamda yeni bir yol aramak zorundadır, Türkiye kendisine yeni bir çıkış aramak zorundadır" sözlerine şu tepkiyi verdi:

"Bu görüşü son derece fitne üretmek isteyenlere, çatlatmak isteyenlere iyi niyetli olarak hizmet etmiş bir görüş olarak görürüm, kusura bakma Nasuhi!"

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

'Reisçi' kanalda şok çıkış: AK Parti, Davutoğlu ile yoluna devam edemez!

Cem Küçük ve Nagehan Alçı'nın da katıldığı programda, Nasuhi Güngör'ün dikkat çeken diğer açıklamaları ise özetle şöyle:

TÜRKİYE'DE 3 BÜYÜK TEHDİT VAR 

"MHP'ye yapılan bu hamle bir paralel hamle... Bunların siyasette bir karşılığı var. Siyasi iktidarın içinde de buna sıcak bakan kişiler var. Türkiye 3 büyük tehdit ile karşı karşıya; bir terör tehdidi, iki paralel yapıyla mücadele üçüncüsü ise küresel ölçekte yansımaları olan bölgesel sorunlar." 

BAHÇELİ SAĞLAM BİR DURUŞ SERGİLEDİ 

"Rusya, İran, Suriye, Irak ve DAEŞ ile yaşadığımız krizler var. Bütün bunların içinde MHP'nin yönetimi ve Bahçeli'nin liderliği tartışılıyor. Siyasetin günlük akışında AK Parti'ye, Erdoğan'a ve diğer kişilere bir takım eleştiriler getirmiş olabilir. Bunlar konuşuluyor. Bizim burada belgeye ihtiyacımız yok analize ihtiyacımız var.

Bahçeli, kritik zamanlarda hem devletin bekası hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği için hep sağlam bir duruş sergiledi. Kendisi bunlardan ziyade partisini paralel yapıya teslim etmediği için şu anda hedeftir. Bu hedef olmanın yargısal ve uluslararası düzeyde boyutu da vardır. Olay bundan da ibaret değil. Bir kuşatmadan söz ediyoruz, itibar suikastlerinden söz ediyoruz."

BİNALİ YILDIRIM'A YAPILAN İTİBAR SUİKASTİNE NEDEN SESSİZ KALINIYOR?

"Türkiye tarihinin en başarılı bakanlarının arasında Binali Yıldırım yer alıyor. Türkiye'deki bir çok alanda Yıldırım'ın muazzam gayretinden söz edebiliriz. Kendisine tetikçi bir gazete tarafından yapılan itibar suikastine bakalım. Yıldırım, bundan daha önce de benzer saldırılara uğradı. Önemli olan ise şu; buna karşı ne için sessiz kalınıyor? O tetikçi gazete paralel yapının çok açık kullandığı bir yer. Bunu ben söylemiyorum Fetullah Gülen'i aklama telaşında olan Gazeteci Fehmi Koru söylüyor."

 

'Reisçi' kanalda şok çıkış: AK Parti, Davutoğlu ile yoluna devam edemez!

Bakmadan Geçme